Den 4.9. je mezinárodní den Makadamových ořechů, tak jsem si řekla, že Makadamové ořechy oslavím s výrobou domácí makadamová granoly. Co myslíte, stane se internetovou senzací? 😁
Makadamové ořechy jsou nejen velmi chutné, ale jsou i plné zdravých látek. Pokud máte rádi granolu stejně jako my, tak doufám že vás tento recept nadchne.

Makadamové ořechy mají výbornou máslovou chuť a v kombinaci s výživnými ovesnými vločkami, vlašskými ořechy a různými druhy semen je prostě tato granola pecka. Tento recept je nejen moc chutný, ale také bezlepkový a plný zdravých tuků a bílkovin. Granola je ideální volba pro snídani, svačinu nebo dokonce zdravý dezert. Kdo rád hřeší, může si přidat do granoly na závěr – čokoládové kousky či sušené, lyofilizované ovoce. Vyzkoušejte tuto domácí makadamovou granolu podávat s bílým jogurtem a čerstvým ovocem, v létě dokonalá svěží kombinace.

Recept na Domácí Granolu s Makadamovými ořechy

Výroba tohoto receptu nám zabere asi 30 minut.

Domácí Granola s Makadamovými ořechy
Obrázky: cooky.cz, Domácí Granola s Makadamovými ořechy

Potřebné suroviny

  • 3 šálky ovesných vloček
  • 1 šálek nahrubo nasekané makadamové ořechy
  • 1 šálek nahrubo nasekaných vlašských ořechů
  • ½ šálku slunečnicového semínka
  • ½ šálku dýňového semínka
  • ¼ šálku pohankových vloček
  • 2 lžíce lněného semínka
  • 1 lžíce mletá skořice
  • ¾ lžičky soli
  • ½ šálku olivového oleje
  • ½ šálku javorového sirupu
  • ½ šálku makadamového másla (nebo jiného ořechového másla)
  • 1 lžička vanilky

Postup:

Domácí Granola s Makadamovými ořechy
Obrázky: cooky.cz, Domácí Granola s Makadamovými ořechy

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.

2. Smícháme suché ingredience a dáme je stranou. Mokré ingredience přidáme do malého hrnce a zahříváme je na střední teplotě, dokud se směs nespojí.

3. Hotovou mokrou směs, vlijeme do suchých ingrediencí a důkladně promícháme.

4. Takto připravenou směs rozložíme na dva plechy, které máme vyložené pečícím papírem a pečeme po dobu 30 minut.

5. Granola by měla být do hezké zlatohnědé barvy. Když docílíte této barvy, vyjmeme plechy z trouby a necháme zcela vychladnout.

6. Skladujeme ve sklenicích při pokojové teplotě.

Dobrou chuť.

Napište nám, jak Vám naše granola chutnala.

Nejlepší recepty z kuchyně


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest