Den 4.9. je mezinárodní den Makadamových ořechů, tak jsem si řekla, že Makadamové ořechy oslavím s výrobou domácí makadamová granoly. Co myslíte, stane se internetovou senzací? 😁
Makadamové ořechy jsou nejen velmi chutné, ale jsou i plné zdravých látek. Pokud máte rádi granolu stejně jako my, tak doufám že vás tento recept nadchne.
Makadamové ořechy mají výbornou máslovou chuť a v kombinaci s výživnými ovesnými vločkami, vlašskými ořechy a různými druhy semen je prostě tato granola pecka. Tento recept je nejen moc chutný, ale také bezlepkový a plný zdravých tuků a bílkovin. Granola je ideální volba pro snídani, svačinu nebo dokonce zdravý dezert. Kdo rád hřeší, může si přidat do granoly na závěr – čokoládové kousky či sušené, lyofilizované ovoce. Vyzkoušejte tuto domácí makadamovou granolu podávat s bílým jogurtem a čerstvým ovocem, v létě dokonalá svěží kombinace.
Recept na Domácí Granolu s Makadamovými ořechy
Výroba tohoto receptu nám zabere asi 30 minut.
Potřebné suroviny
- 3 šálky ovesných vloček
- 1 šálek nahrubo nasekané makadamové ořechy
- 1 šálek nahrubo nasekaných vlašských ořechů
- ½ šálku slunečnicového semínka
- ½ šálku dýňového semínka
- ¼ šálku pohankových vloček
- 2 lžíce lněného semínka
- 1 lžíce mletá skořice
- ¾ lžičky soli
- ½ šálku olivového oleje
- ½ šálku javorového sirupu
- ½ šálku makadamového másla (nebo jiného ořechového másla)
- 1 lžička vanilky
Postup:
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180 stupňů.
2. Smícháme suché ingredience a dáme je stranou. Mokré ingredience přidáme do malého hrnce a zahříváme je na střední teplotě, dokud se směs nespojí.
3. Hotovou mokrou směs, vlijeme do suchých ingrediencí a důkladně promícháme.
4. Takto připravenou směs rozložíme na dva plechy, které máme vyložené pečícím papírem a pečeme po dobu 30 minut.
5. Granola by měla být do hezké zlatohnědé barvy. Když docílíte této barvy, vyjmeme plechy z trouby a necháme zcela vychladnout.
6. Skladujeme ve sklenicích při pokojové teplotě.
Dobrou chuť.