Měli jsme chuť na grilované maso, něco šťavnatého a tentokrát zvítězila Vepřová krkovice. Grilujeme na kameni, který máme přímo na ohni.
Tato krkovice si získá srdce všech milovníků grilování. Recept přináší kombinaci sladkého medu a hořčice, která je podtržená česnekem a zalitá pivem. To dodá masu nezapomenutelnou chuť. Doporučujeme si připravit maso do této marinády minimálně 4 hodiny před grilováním, ideálně nechte marinovat přes noc. Jako přílohu jsme si upekli zeleninovou kombinaci paprik, cibule, rajčat, lilku a cukety. A jako vrchol přílohy byla pečená brambora s dipem ze zakysané smetany a česneku
Připravíme si gril, grilovací kámen nebo cokoliv na čem grilujete. Několik surovin a pustíme se do přípravy!
Recept na lahodnou Grilovaná krkovice v medovo-hořčičné marinádě
Potřebné vybavení
- Venkovní gril nebo ohniště a kámen
- Trouba
Suroviny
- 4 plátky krkovice
- 3 stroužky česneka (prolisovaného)
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce medové hořčice
- 2 lžíce oleje
- koření kotanyi – provensálská sůl
- 330 ml piva
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu – smícháme v misce následující suroviny – med, obě hořčice, med, olej, česnek a koření
- Po promíchání marinádou potřeme krkovici z obou stran. Jakmile potřeme všechny plátky, zalijeme vše pivem
- Takto naložené maso necháme minimálně 4 hodiny marinovat, čím déle budete marinovat, tím chuť bude zajímavější
- Ideálně druhý den budeme maso grilovat, my grilovali na lávovém kameni, ale můžete grilovat na jakémkoliv druhu grilu. Grilujeme z každé strany po dobu cca 3 minut.
- Takto hotové maso podáváme například s pečenou zeleninou, či grilovanou nebo s jinými přílohami a různými omáčkami, dipy
- My jsme podávali krkovici s pečenou bramborou, nivovým dipem a pečenou zeleninou
- Nivový dip: se skládá ze zakysané smetany a strouhané nivy na jemno. Pečenou bramboru jsme pekli v celku v troubě. Tip – když bramboru propícháte vidličkou ze všech stran rychleji se propeče.