5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Měli jsme chuť na grilované maso, něco šťavnatého a tentokrát zvítězila Vepřová krkovice. Grilujeme na kameni, který máme přímo na ohni.

Tato krkovice si získá srdce všech milovníků grilování. Recept přináší kombinaci sladkého medu a hořčice, která je podtržená česnekem a zalitá pivem. To dodá masu nezapomenutelnou chuť. Doporučujeme si připravit maso do této marinády minimálně 4 hodiny před grilováním, ideálně nechte marinovat přes noc. Jako přílohu jsme si upekli zeleninovou kombinaci paprik, cibule, rajčat, lilku a cukety. A jako vrchol přílohy byla pečená brambora s dipem ze zakysané smetany a česneku
Připravíme si gril, grilovací kámen nebo cokoliv na čem grilujete. Několik surovin a pustíme se do přípravy!

Obrázek: Cooky.cz, Grilujeme krkovici na kameni v marinádě z medu a hořčice

Recept na lahodnou Grilovaná krkovice v medovo-hořčičné marinádě

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 6 minut
Marinování masa 4 hodiny
Celkový čas 4 hodiny 16 minut
Porcí 4 porce
Příprava trvá 10 minut, grilování 6 minut a marinování 4 – 24 hod.

Potřebné vybavení

  • Venkovní gril nebo ohniště a kámen
  • Trouba

Suroviny

  • 4 plátky krkovice
  • 3 stroužky česneka (prolisovaného)
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medové hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • koření kotanyi – provensálská sůl
  • 330 ml piva

Postup 

  • Nejprve si připravíme marinádu – smícháme v misce následující suroviny – med, obě hořčice, med, olej, česnek a koření
  • Po promíchání marinádou potřeme krkovici z obou stran. Jakmile potřeme všechny plátky, zalijeme vše pivem
  • Takto naložené maso necháme minimálně 4 hodiny marinovat, čím déle budete marinovat, tím chuť bude zajímavější
  • Ideálně druhý den budeme maso grilovat, my grilovali na lávovém kameni, ale můžete grilovat na jakémkoliv druhu grilu. Grilujeme z každé strany po dobu cca 3 minut.
  • Takto hotové maso podáváme například s pečenou zeleninou, či grilovanou nebo s jinými přílohami a různými omáčkami, dipy
  • My jsme podávali krkovici s pečenou bramborou, nivovým dipem a pečenou zeleninou
  • Nivový dip: se skládá ze zakysané smetany a strouhané nivy na jemno. Pečenou bramboru jsme pekli v celku v troubě. Tip – když bramboru propícháte vidličkou ze všech stran rychleji se propeče.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: 150 Kč
Chod: Grilování, Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dip, grilování, pečená zelenina, pečené brambory, pivo, Vepřová krkovice, vepřové maso


5 hvězdiček od 2 kuchařů (2 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest