5 hvězdiček od 2 kuchařů
Přejít na recept Tisknout recept

Kombinace výrazné čokolády a jemného kokosu v jednoduchém receptu je zaručeným úspěchem. Genialita tohoto dezertu tkví v jeho samotné přípravě.

Čokoládovému dezertu odolá jen málokdo. Ve chvíli, kdy jej doplní lahodný a jemný kokos, vznikne dezert, který potěší jak milovníky sladkých pokrmů, tak ty, kteří mají raději odlehčené verze. Celý dezert je zajímavý v tom, že na jeho přípravu není potřeba tepelná úprava.

Recept na nepečenou kokosovou roládu

Recept na Nepečenou kokosovou roládu s čokoládou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 2 kuchařů
Čas přípravy 20 minut
Odpočinek v ledničce 6 hodiny
Celkový čas 6 hodiny 20 minut
Porcí 16 porcí
Lahodný čokoládový dezert, který je doplněn o jemný kokos. Před podáváním necháme odpočinout na několik hodin v ledničce.

Potřebné vybavení

  • Hrnec
  • Potravinářská fólie
  • Miska

Suroviny

Ingredience potřebné na čokoládovou vrstvu

  • 400 gramů sušenek
  • 4 lžíce kakaa
  • 200 gramů cukru krystalu
  • 200 mililitrů vody
  • 80 gramů margarínu (máslo typu Rama, Flora)
  • rumová esence

Ingredience potřebné na kokosovou vrstvu

  • 200 gramů margarínu
  • 10 lžic moučkového cukru
  • 100 gramů nakrájeného kokosu
  • vanilková esence

Postup 

Příprava čokoládového těsta

  • Na čokoládovou část budeme potřebovat v hrnci svařit vodu, cukr, kakao a margarín.
  • V míse si rozdrtíme sušenky, můžeme použít i mlýnek.
  • Hotovou směs v hrnci nalijeme na sušenky a promícháme.
  • Do misky nakapeme rumovou esenci a prohněteme.
  • Vzniklé těsto rozprostřeme na připravenou potravinářskou fólii.

Příprava kokosového krému

  • V misce si smícháme margarín s cukrem.
  • Jakmile je směs jednotná, přidáme jemný kokos a vanilkové aroma.
  • Hotovou směs natřeme na kakaovou vrstvu.
  • Plát jednoduše srolujeme, za pomoci potravinářské fólie, a hotovou roládu dáme do ledničky na několik hodin.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Uvedené množství by mělo vystačit na 2 rolády, které mají délku cca 35 centimetrů. 
  • Pokud chceme připravit chuťově výraznější dezert, do kakaového těsta lze přimíchat nasekané vlašské ořechy. 
  • Před samotným podáváním můžeme rolku ozdobit čokoládovou polevou.
Máte vlastní recepty na sladké, které byste rádi sdíleli a inspirovali ostatní nadšence v kuchyni? Vložit svůj recept můžete ZDE.
Cena: do 160 Kč
Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoláda, kokos, nepečený, roláda


2 komentářů

  1. 5 hvězdiček
    Roládu určitě někdy vyzkouším ale bez kokosu ten moc nemusím – kze nahradit mletými ořechy? Jo a co je margarím- např hera? Děkuji Mirka

    • Veronika Sobotková

      Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Tento recept nemáme zatím vyzkoušený s ořechy, ale myslíme si, že by byl s ořechy taky velmi chutný – jen je potřeba doladit množství, aby vše dobře drželo pohromadě. Vyzkoušejte a napište nám, jak se Vám povedla a zda jste případně musela změnit poměr některých surovin. Určitě ořechy namelte najemno, ať vše dobře drží pohromadě. 🙂 A ano, margarín je například Hera nebo můžete použít klasické máslo, jen musí mít pokojovou teplotu, aby se Vám dobře roztíralo.
      Přejeme krásný den a dobrou chuť. Tým Cooky.cz

5 hvězdiček od 2 kuchařů (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest