Kombinace výrazné čokolády a jemného kokosu v jednoduchém receptu je zaručeným úspěchem. Genialita tohoto dezertu tkví v jeho samotné přípravě.
Čokoládovému dezertu odolá jen málokdo. Ve chvíli, kdy jej doplní lahodný a jemný kokos, vznikne dezert, který potěší jak milovníky sladkých pokrmů, tak ty, kteří mají raději odlehčené verze. Celý dezert je zajímavý v tom, že na jeho přípravu není potřeba tepelná úprava.
Recept na Nepečenou kokosovou roládu s čokoládou
Lahodný čokoládový dezert, který je doplněn o jemný kokos. Před podáváním necháme odpočinout na několik hodin v ledničce.
Potřebné vybavení
- Hrnec
- Potravinářská fólie
- Miska
Suroviny
Ingredience potřebné na čokoládovou vrstvu
- 400 gramů sušenek
- 4 lžíce kakaa
- 200 gramů cukru krystalu
- 200 mililitrů vody
- 80 gramů margarínu (máslo typu Rama, Flora)
- rumová esence
Ingredience potřebné na kokosovou vrstvu
- 200 gramů margarínu
- 10 lžic moučkového cukru
- 100 gramů nakrájeného kokosu
- vanilková esence
Postup
Příprava čokoládového těsta
- Na čokoládovou část budeme potřebovat v hrnci svařit vodu, cukr, kakao a margarín.
- V míse si rozdrtíme sušenky, můžeme použít i mlýnek.
- Hotovou směs v hrnci nalijeme na sušenky a promícháme.
- Do misky nakapeme rumovou esenci a prohněteme.
- Vzniklé těsto rozprostřeme na připravenou potravinářskou fólii.
Příprava kokosového krému
- V misce si smícháme margarín s cukrem.
- Jakmile je směs jednotná, přidáme jemný kokos a vanilkové aroma.
- Hotovou směs natřeme na kakaovou vrstvu.
- Plát jednoduše srolujeme, za pomoci potravinářské fólie, a hotovou roládu dáme do ledničky na několik hodin.
Poznámky
- Uvedené množství by mělo vystačit na 2 rolády, které mají délku cca 35 centimetrů.
- Pokud chceme připravit chuťově výraznější dezert, do kakaového těsta lze přimíchat nasekané vlašské ořechy.
- Před samotným podáváním můžeme rolku ozdobit čokoládovou polevou.
2 komentářů
Roládu určitě někdy vyzkouším ale bez kokosu ten moc nemusím – kze nahradit mletými ořechy? Jo a co je margarím- např hera? Děkuji Mirka
Dobrý den, děkujeme za Váš dotaz. Tento recept nemáme zatím vyzkoušený s ořechy, ale myslíme si, že by byl s ořechy taky velmi chutný – jen je potřeba doladit množství, aby vše dobře drželo pohromadě. Vyzkoušejte a napište nám, jak se Vám povedla a zda jste případně musela změnit poměr některých surovin. Určitě ořechy namelte najemno, ať vše dobře drží pohromadě. 🙂 A ano, margarín je například Hera nebo můžete použít klasické máslo, jen musí mít pokojovou teplotu, aby se Vám dobře roztíralo.
Přejeme krásný den a dobrou chuť. Tým Cooky.cz