Roláda je často považována za suchý a méně chutný dezert. Pokud ji ale vhodně doplníme pudinkovým krémem, vznikne nám pokrm, který je nejen lahodný, ale i vláčný.
Když si ráno dopřávám kávu, obvykle k ní přidávám i sladkou pochoutku. Mezi mé nejoblíbenější dezerty, které výborně doplňují chuť kávy, patří ořechová roláda a čokoládový pudink. Tyto lahůdky se pyšní jednoduchostí a snadností přípravy.
Recept na Ořechovou roládu s pudinkovým krémem a banánem
Nadýchaná roláda, která v sobě kombinuje chuť ořechů, čokolády a banánů.
Potřebné vybavení
- Miska
- Plech
- Papír na pečení
Suroviny
Ingredience potřebné na přípravu těsta:
- 5 vajec
- 5 lžic cukru krystalu
- 5 lžic mletých vlašských ořechů
- 1 lžíce kakaa
Ingredience potřebné na přípravu krému:
- 700 mililitrů mléka
- 5 lžic cukru krystalu
- 2 balení čokoládového pudinku
- 250 gramů másla
- 1 lžička vanilkové esence
- 4 banány
Postup
- Začneme přípravou těsta. Na to budeme potřebovat vejce vyšlehat s cukrem, dokud nám nevznikne pěna.
- Do směsi postupně přidáme kakao a mleté ořechy. Vše důkladně promícháme.
- Plech vyložíme pečicím papírem a rozetřeme na něm připravené těsto.
- Těsto pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů.
- Po upečení těsto srolujeme a necháme vychladnout.
- Mezitím, co je těsto v troubě, připravíme si pudinkový krém.
- V 500 mililitrech mléka rozpustíme cukr a přivedeme k varu.
- Ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek a vzniklou směs přilijeme do vařícího mléka.
- Vaříme a mícháme, dokud směs nezhoustne.
- Na závěr do pudinku vmícháme máslo a vanilkovou esenci.
- Na vychladlé těsto rozetřeme čokoládový krém, poklademe banány a pečlivě srolujeme.
- Roládu necháme několik hodin odpočinout v lednici.
Poznámky
- Roládu můžeme dochutit šlehačkou, kterou získáme ušleháním smetany.
- Výsledný pokrm můžeme také dozdobit nastrouhanou čokoládou.