Teplý vánoční cider je ideálním nápojem v zimě, ale hlavně se hodně popíjí o Vánocích. Tento nealkoholický nápoj může totiž každý včetně dětí a když jej dochutíme skořicí, hřebíčkem a podobným kořením, dostane sladko kořeněnou chuť a vůni spojenou s vůní Vánoc. Cider je jemně sladký, s lehkým nádechem jablečné kyselosti, která je vyvážena přidaným kořením. Pokud přidáme alkohol, nápoj získá příjemnou hřejivost. K základní jablečné chuti můžeme přidávat pomerančovou kůru, brusinky a podobně a tak cider může být pokaždé malinko jiný, ale vždycky chutný a voňavý.

Recept na Úžasný teplý jablečný cider – zahřeje nejen na Vánoce

Ingredience na Cider

  • 2 litry jablečného moštu
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • cca 7,5 cm celé skořice
  • 1 KL celého hřebíčku
  • 1 lžička soli

Postup

1. Mošt zahřejeme k varu a snížíme teplotu.

Obrázek receptu na Teplý jablečný cider
Zdroj obrázku: grandmascookbook, Recept na Teplý jablečný cider

2. Přidáme ostatní přísady a vaříme na slabém ohni 15 minut.

Tip

Když není sezóna jablečného moštu anebo jej nemáme k dispozici, můžeme na vyrobení cideru použít jableční džús.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest