Teplý vánoční cider je ideálním nápojem v zimě, ale hlavně se hodně popíjí o Vánocích. Tento nealkoholický nápoj může totiž každý včetně dětí a když jej dochutíme skořicí, hřebíčkem a podobným kořením, dostane sladko kořeněnou chuť a vůni spojenou s vůní Vánoc. Cider je jemně sladký, s lehkým nádechem jablečné kyselosti, která je vyvážena přidaným kořením. Pokud přidáme alkohol, nápoj získá příjemnou hřejivost. K základní jablečné chuti můžeme přidávat pomerančovou kůru, brusinky a podobně a tak cider může být pokaždé malinko jiný, ale vždycky chutný a voňavý.
Recept na Úžasný teplý jablečný cider – zahřeje nejen na Vánoce
Ingredience na Cider
- 2 litry jablečného moštu
- 1 hrnek hnědého cukru
- cca 7,5 cm celé skořice
- 1 KL celého hřebíčku
- 1 lžička soli
Postup
1. Mošt zahřejeme k varu a snížíme teplotu.
2. Přidáme ostatní přísady a vaříme na slabém ohni 15 minut.
Tip
Když není sezóna jablečného moštu anebo jej nemáme k dispozici, můžeme na vyrobení cideru použít jableční džús.