Šátečky z listového těsta s pudingovou náplní a marmeládou jsou dokonalou kombinací křehkého těsta, sladké náplně a ovocného tónu. Tento dezert Hřebeny je ideální na víkendové pečení nebo jako sladká tečka po obědě, a přitom je jejich příprava rychlá a jednoduchá – hotovo máte za 20 minut a vše lze připravit jen ze 3 ingrediencí. Co je lepšího než si pochutnat na domácím, voňavém pečivu, které krásně křupe a doslova se rozplývá na jazyku?

Navíc, pokud máte chuť experimentovat, můžete si náplň obměnit podle své chuti. Místo pudingu můžete použít tvaroh nebo krémový sýr, marmeládu nahradit čerstvým ovocem nebo čokoládou. Možností je nekonečně a každý šáteček může být pokaždé trochu jiný.

Recept na šátečky hřeben z listového těsta

Délka pečení v troubě 20 minut.

Ingredience pro přípravu

  • listové těsto
  • vanilkový puding
  • marmeláda

Postup přípravy

1. Nejdříve si do vyváleného listového těsta o rozměru cca 8 x 8 cm (vždy na jeden hřeben) uděláme zářezy na jedné straně.

2. Stranu bez zářezů naplníme vanilkovým pudinkem a na něj naneseme marmeládu.

Naneseme pudink.
Naneseme pudink.
Na pudink naneseme marmeládu.
Na pudink naneseme marmeládu.

3. Nařezanou stranu přeložíme přes náplně a na všech stranách vidličkou utěsníme a uzavřeme.

Utěsníme vidličkou.
Utěsníme vidličkou.

4. Hotové hřebeny přesuneme na plech vyložený pečícím papírem

Přendáme na pečící papír.
Přendáme na pečící papír.

5. Plech vložíme do předehřáté trouby na 200°C a pečeme 20 minut.

Proč upéct tyto klasické hřebeny?

Kombinace jemného pudingu a sladké marmelády je doslova lahodná a jejich příprava je tak snadná, že to zvládne opravdu každý. Tento dezert je ideální nejen k odpolední kávě, ale také jako rychlá svačina pro děti nebo sladké překvapení na návštěvu.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest