5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Máte chuť se nasnídat pokrmem, který vás nasytí a nadchne vás svou originalitou, chutí a především rychlostí. Tento recept zvládne i začátečník a potřebujete k němu pár surovin a pouhých 15 minut času.

Zapomeňte na staré a nudné vaječné snídaně, máme tu pro vás originální tip na snídani. Tento pokrm můžete využít i jako svačinu místo obyčejných toastů, neboť chutná výborně v teplé, tak i studené verzi.
V rychlém ranním shonu si můžete dopřát luxusní gastronomický zážitek.
A co je zajímavé na tomto receptu? K tomuto pokrmu už nepotřebujete servírovat žádné další pečivo, protože tortilla je krásně zapečená přímo v omeletě. Stačí přidat malý čerstvý salát a máte kompletní a nutričně vyváženou snídani.

Obrázek: Cooky.cz, Snídaňová senzace: Plněná vaječná tortilla uzeným sýrem, chedarem, rukolou a rajčaty

Recept na Plněnou vaječnou tortillu

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 10 minut
Celkový čas 15 minut
Porcí 1
Vaříme Plněnou vaječnou tortillu, uvedené množství je na 1 porci. Doba přípravy 5 minut a doba vaření 10 minut.

Potřebné vybavení

  • Pánev o průměru 28 cm
  • prkýnko
  • Nůž

Suroviny

  • 2 ks vajec
  • 1 ks tortilly (celozrnné nebo obyčejné)
  • 1 hrst čerstvé rukoly
  • 3 plátky uzeného lososa
  • 2 plátky červeného chedaru
  • 1 hrst cherry rajčat (rozpůlené – je možné použít jakékoliv rajče)
  • přepuštěné máslo (na vymazání pánve či jiný tuk)
  • sůl a pepř (na dochucení vajec)

Postup 

  • Nejprve rozšleháme vajíčka a osolíme je a opepříme.
  • Rozehřejeme pánev a necháme rozpustit tuk.
  • Na rozpálenou pánev vylijeme vajíčka, rozprostřeme po dně pánve.
  • Ihned na vejce položíme tortillu.
  • Necháme takto omeletu opékat, dokud neuvidíme ze stran, že jsou vejce hotové a tortilla se začne zvedat. Pokud máte kvalitní pánev, pomocí ruky můžeme vyzkoušet zda omeleta je ode dna uvolněná.
  • Nyní omeletu otočíme směrem tortillou na dno.
  • Naplníme omeletu: sýrem, lososem, rajčaty a rukolou.
  • Přeložíme tortillu a ještě chvilku opékáme z obou stran, aby se náplň prohřála.
  • Poté tortillu můžeme servírovat s čerstvým domácím zeleninovým salátem.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Omeletu můžeme plnit čímkoliv, dle stavu lednice. 
Cena: 30 Kč
Chod: Snídaně, Svačina
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: chedar, Omeleta, rukola, tortilla, uzený losos, vejce


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest