Máte chuť se nasnídat pokrmem, který vás nasytí a nadchne vás svou originalitou, chutí a především rychlostí. Tento recept zvládne i začátečník a potřebujete k němu pár surovin a pouhých 15 minut času.
Zapomeňte na staré a nudné vaječné snídaně, máme tu pro vás originální tip na snídani. Tento pokrm můžete využít i jako svačinu místo obyčejných toastů, neboť chutná výborně v teplé, tak i studené verzi.
V rychlém ranním shonu si můžete dopřát luxusní gastronomický zážitek.
A co je zajímavé na tomto receptu? K tomuto pokrmu už nepotřebujete servírovat žádné další pečivo, protože tortilla je krásně zapečená přímo v omeletě. Stačí přidat malý čerstvý salát a máte kompletní a nutričně vyváženou snídani.
Recept na Plněnou vaječnou tortillu
Potřebné vybavení
- Pánev o průměru 28 cm
- prkýnko
- Nůž
Suroviny
- 2 ks vajec
- 1 ks tortilly (celozrnné nebo obyčejné)
- 1 hrst čerstvé rukoly
- 3 plátky uzeného lososa
- 2 plátky červeného chedaru
- 1 hrst cherry rajčat (rozpůlené – je možné použít jakékoliv rajče)
- přepuštěné máslo (na vymazání pánve či jiný tuk)
- sůl a pepř (na dochucení vajec)
Postup
- Nejprve rozšleháme vajíčka a osolíme je a opepříme.
- Rozehřejeme pánev a necháme rozpustit tuk.
- Na rozpálenou pánev vylijeme vajíčka, rozprostřeme po dně pánve.
- Ihned na vejce položíme tortillu.
- Necháme takto omeletu opékat, dokud neuvidíme ze stran, že jsou vejce hotové a tortilla se začne zvedat. Pokud máte kvalitní pánev, pomocí ruky můžeme vyzkoušet zda omeleta je ode dna uvolněná.
- Nyní omeletu otočíme směrem tortillou na dno.
- Naplníme omeletu: sýrem, lososem, rajčaty a rukolou.
- Přeložíme tortillu a ještě chvilku opékáme z obou stran, aby se náplň prohřála.
- Poté tortillu můžeme servírovat s čerstvým domácím zeleninovým salátem.