Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

V pracovním týdnu člověk nemá moc času na přípravu složitých pokrmů. A tak Vám přinášíme rychlý a lahodný recept, který je výborný na svačinu pro děti do školy, rodičům do práce či na lehkou večeři. Připravte tento pokrm návštěvě, uvidíte že dlouho na stole nevydrží.

Recept na věnec z listového těsta s pestem, fetou a rajčaty je dokonalý příklad toho, jak jde s minimálním úsilím vytvořit lahodný pokrm. Medvědí pesto je hlavní ingrediencí tohoto receptu, ale můžeme nahradit i jiným pestem jako je bazalkové nebo petrželové.

Obrázek: cooky.cz, Věnec z listového těsta

Recept na Věnec z listového těsta s pestem z medvědího česneku, fetou a rajčaty

Autor receptu: Veronika Sobotková
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 40 minut
Porcí 4
Vaříme Věnec z listového těsta s pestem z medvědího česneku, fetou a rajčaty, uvedené množství je na 4 porce. Délka přípravy 10 minut, délka pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • Trouba
  • Plech

Suroviny

  • 1 ks listové těsto (rozválené)
  • 150 g feta sýru (nastrouhaný najemno)
  • 100 g pesta z medvědího česneku (či jiné pesto)
  • 1 stroužek česneku (prolisovaného)
  • 2 ks velké rajčata (nakrájené na kostičky)
  • 1 vejce (na potření listového těsta)
  • sezamové semínka (na posypání listového těsta)
  • sůl a pepř (na dochucení rajčat)

Postup 

  • Předehřejeme si troubu na 190 stupňů.
  • Nakrájíme si rajčata na kostičky a dáme do misky.
  • K nim přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř, vše promícháme. Rajčata necháme odpočívat.
  • Nyní si rozložíme listové těsto, které potřeme pestem.
  • Na pesto rozprostřeme nastrouhanou fetu a poté připravené rajčata.
  • Vše opatrně srolujeme a dáme do tvaru kruhu.
  • Takto připravený kruh přeneseme na plech a nařízneme listové těsto po celém obvodu.
  • Potřeme těsto rozšlehaným vajíčkem a posypeme sezamovým semínkem (či jiným posypem).
  • Dáme péct do předehřáté trouby, dokud nebude věnec do zlatova. Pečeme přibližně 30 minut.
  • Po upečení necháme vychladnout a můžeme podávat vlažné či studené.
  • Nechte si chutnat.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • V tomto receptu používáme pesto z medvědího česneku. Chcete si také vyrobit vlastní domácí pesto? Je to jednoduché, zde je recept na medvědí pesto.
Cena: 140 Kč
Chod: bezmasé jídlo, Jednohubka, Předkrm, Snídaně, Svačina, Večeře
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: Feta sýr, listové těsto, pesto z medvědího česneku, řajčata


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest