Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

K přípravě těchto pavoučích sušenek potřebujete základní suroviny jako hladkou mouku, arašídové máslo a čokoládové kuličky. Z těsta vytvořte kuličky a upečte je do zlatova. Po upečení do každé sušenky zatlačte čokoládovou kuličku, která bude tvořit tělo pavouka. Pomocí rozpuštěné čokolády vytvořte pavoučí nohy a přidejte oči z bílých čokoládových čoček. Tyto sušenky jsou perfektní pro halloweenskou párty nebo jako zábavné pohoštění pro děti.

Foto: Cooky.cz – pavoučí sušenky na Halloweenskou party

Recept na pavoučí sušenky

Autor receptu: Jakub Menšík
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 15 minut
Čas vaření 15 minut
Chlazení a zdobení 25 minut
Celkový čas 55 minut
Porcí 18 sušenek
Kalorie 236
Upečte tyto zábavné halloweenské sušenky s měkkým arašídovým základem, ozdobené čokoládovými pavouky.

Suroviny

  • 200 g hladká mouka
  • 100 g hořká čokoláda
  • 250 g arašídové máslo
  • 200 g třtinový cukr (můžete část nahradit krupicovým cukrem)
  • 125 g máslo (změklé)
  • 18 ks čokoládová kulička nebo čokoládový lanýž
  • 36 ks čočka z bílé čokolády
  • 1 lžička prášek do pečiva
  • 0,5 lžička sůl
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička vanilkový extrakt

Postup 

  • Smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl v míse a odložte stranou.
  • V jiné míse vyšlehejte máslo, arašídové máslo, třtinový a krupicový cukr do světlé a nadýchané hmoty. Přidejte vanilkový extrakt a vejce a šlehejte do hladka. Postupně přimíchejte směs z předchozího kroku, dokud se nevytvoří těsto. Dejte do lednice na 30 minut.
  • Předehřejte troubu na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C). Vyložte dva plechy pečicím papírem. Vytvarujte z těsta kuličky o velikosti vlašského ořechu (asi 1 polévková lžíce těsta na každou) a položte je na plech s dostatečnými rozestupy. Dejte na 10 minut do lednice.
  • Pečte 10 minut. Vyjměte z trouby a do středu každé sušenky udělejte důlek pomocí konce vařečky. Vraťte do trouby na dalších 5 minut, dokud nebudou zlatavé. Po upečení znovu vytvarujte důlek a nechte 5 minut vychladnout na plechu, poté přeneste na mřížku k úplnému vychladnutí
  • Nechte sušenky mírně vychladnout a zatímco jsou ještě teplé (ale ne horké), jemně zatlačte čokoládovou kuličku do důlku každé sušenky, aby se trochu rozpustila a přichytila.
  • Rozpusťte hořkou čokoládu ve vodní lázni. Nalijte ji do malého sáčku na zdobení a odstřihněte malý růžek. Na každou sušenku okolo čokoládové kuličky vytvořte 8 nohou.
  • Použijte trochu rozpuštěné čokolády k přilepení dvou bílých čokoládových čoček na každé tělo k vytvoření očí.
  • Jakmile čokoláda ztuhne, podávejte pavoučí sušenky jako halloweenské nebo zábavné party pohoštění.
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Těsto na arašídové sušenky můžete připravit předem. Vytvarujte si kuličky a nechte je v lednici  uležet 2 dny před pečením. Nebo je zmrazte a klidně po jednom měsíci rovnou pečte – jen přidejte pár minut navíc.
Kalorie: 236kcal
Chod: Dezert, Moučníky, Sladké, Speciální příležitosti
Kuchyně: Americká, Česká, světová
Klíčové slovo: čokoláda, domácí sušenky, hladká mouka

Výživové hodnoty

Kalorie: 236kcal | Sacharidy: 25g | Bílkoviny: 5g | Tuk: 14g | Nasycené tuky: 6g | Polynenasycené tuky: 2g | Mononenasycený tuk: 5g | Nenasycené tuky: 0,2g | Cholesterol: 16mg | Sodík: 199mg | Draslík: 104mg | Vláknina: 1g | Cukr: 15g | Vitamín A: 177IU | Vitamín C: 0,04mg | Vápník: 31mg | Železo: 1mg


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest