Představujeme vám tímto Kuře Kung Pao, Sečuánskou klasiku! Tento pokrm je úžasnou kombinací pikantních, sladkých a slaných chutí, které vás okouzlí svou bohatostí a hloubkou. Kung Pao se skládá ze šťavnatých kousků kuřete, křupavé zeleniny, křehkých arašídů a aromatické omáčky. Recept Kung Pao je velmi jednoduchý na přípravu.

Kuře Kung Pao je skvělým jídlem na oběd či večeři, ale také na speciální příležitosti. Je to pokrm, který je opravdu lahodný a barevné kombinace zeleniny, masa a arašídů jsou pastvou pro oči a lákají k ochutnání.

Pokud hledáte způsob, jak se přenést do exotických krajin, pak Kuře Kung Pao je tou správnou volbou. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést na vlnách asijských chutí.

Napište si seznam nákupu a hurá do vaření!

Recept na Kuřecí Kung Pao

Potřebné suroviny na 4 porce:

Marinování masa:

  • 500 g kuřecích prsou
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky cibulového prášku
  • 2 lžičky čínského vína (Shaoxing Sake rýžové víno) na vaření
  • 1 bílek
  • 1,5 lžíce kukuřičného škrobu

Ostatní:

  • 2-3 lžíce oleje na vaření
  • 1 lžíce fazolová chilli omáčka
  • 1 lžíce světlé sójové omáčky
  • 1,5 lžíce černého rýžového octa
  • (hrst) červených sušených chilli papriček (množství zvolte podle sebe) – lze nahradit chilli papričky sladkou červenou kapií, pro lidi, kteří nemají rádi pikantní jídlo
  • 1 lžíce mletého sečuánského pepře
  • 1 lžička tmavé sójové omáčky
  • 1 lžíce česneku (nakrájený najemno)
  • 1 lžička zázvoru (nakrájený najemno)
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 šálku vody
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu
  • 4 kusy bílé části jarní cibulky (nakrájený na větší špalíčky)
  • 1/3 šálku pražených arašídů (nesolených)

Postup přípravy:

Recept s postupem a ingrediencemi na Kuřecí Kung Pao
Obrázek: Souped Up Recipes, Kuřecí Kung Pao

1. Připravíme si maso: Kuře si nakrájíme na kostičky ke kterému přidáme: sůl, cibulový prášek, rýžové víno na vaření – vše promícháme. Dále přidáme: kukuřičný škrob, syrový bílek a opět promícháme. Takto připravené maso necháme marinovat asi 20 minut.

Recept s postupem a ingrediencemi na Kuřecí Kung Pao
Obrázek: Souped Up Recipes, Kuřecí Kung Pao

2. Nyní si v mističce smícháme sečuánský pepř, chilli papričky.

Recept s postupem a ingrediencemi na Kuřecí Kung Pao
Obrázek: Souped Up Recipes, Kuřecí Kung Pao

3. Rozehřejeme si Wok pánev s olejem a přidáme marinované maso, které orestujeme do zlatova. Orestované maso vyjmeme z pánve.

Recept s postupem a ingrediencemi na Kuřecí Kung Pao
Obrázek: Souped Up Recipes, Kuřecí Kung Pao

4. Do stejné pánve přidáme trochu oleje a připravíme si omáčku. Na olej dáme fazolovou chilli omáčku, kterou si zahřejeme, poté přidáme zázvor, česnek, promíchaný pepř s chilli papričkami a hnědý cukr. Vše restujeme, doku se nerozpustí cukr. Jakmile se cukr rozpustí do pánve vrátíme orestované kuře. Vše důkladně promícháme a pokračujeme. Přidáme světlou a tmavou sojovou omáčku, černý rýžový ocet a opět promícháme -maso bude mít tmavší hnědou barvu. Nyní přidáme k masu, ve vodě rozmíchaný, kukuřičný škrob. Restujeme a přidáme arašídy, jarní cibulku. Dochutíme dle potřeby.

Recept s postupem a ingrediencemi na Kuřecí Kung Pao
Obrázek: Souped Up Recipes, Kuřecí Kung Pao

Hotovo a můžeme podávat s dušenou rýží, dobrou chuť.

Náš tip na rozšíření pokrmu Kung Pao:

  • v závěru s jarní cibulkou můžete dodat nakrájené na větší proužky sladkou červenou papriku, ideálně kapii a mrkev, pokrájenou na plátky.

Přidáním čerstvé zeleniny, bude talíř mít víc barevných kontrastů.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest