Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Malinovo-tvarohové řezy jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá chuťově bohatý a zároveň osvěžující dezert. Tento recept kombinuje sladkost šťavnatých malin s jemnou konzistencí tvarohu, což vytváří nádhernou harmonii chutí. Základ řezů tvoří křupavé těsto, na které se nanáší vrstva hladkého tvarohového krému, doplněná čerstvými nebo mraženými malinami. Celý dezert je pak zakončen lahodným želé, které dodává nejen krásný vzhled, ale také příjemnou texturu. Po všech možných upečeným bábovkách jste možná dostali chuť na něco luxusnějšího. Tento vícevrstvý dort s tvarohovou náplní a malinovým želé uspokojí vaše chuťové buňky.

Příjemný a vzhledný dort ideální pro sváteční dny a rodinné neděle. Určitě dortem neurazíte případného oslavence narozenin nebo například úspěšného maturanta. Pro co nejlepší chuť doporučujeme použít čerstvé maliny, ale samozřejmě si vystačíte i s mraženými. Příprava malinovo-tvarohových řezů je překvapivě jednoduchá a zvládne ji každý. I méně zkušený kuchař. Stačí mít po ruce několik základních ingrediencí, jako jsou mouka, cukr, vajíčka, tvaroh a maliny. Po upečení těsta a přípravě tvarohové náplně, dezert sestavíte a necháte vychladit, aby se všechny chutě dokonale propojily. Tento dezert je ideální na rodinné oslavy, letní pikniky nebo jako sladká tečka po nedělním obědě. Vaše rodina i přátelé budou jistě nadšeni!

Zdroj obrázku: marcsireceptjei, Recept na tvarohový dort s malinovým želé.

Recept na tvarohový dort s malinovým želé ze tří vrstev

Zatím nehodnoceno
Celkový čas 1 hodina
Porcí 1 dort
Pečeme třívrstvý dort s malinovým želé

Potřebné vybavení

  • 1 Plech 35 x 30 cm
  • 1 Mísa
  • 1 Hrnec
  • Ruční šlehač

Suroviny

Ingredience na korpus

  • 200 g Mouky
  • 250 g Cukru
  • 4 ks Vejce
  • 25 g Kakaa
  • 1 balení Prášku do pečiva
  • 1 balení Vanilkového cukru
  • 10 lžic Vody
  • Špetka soli

Ingredience na krém

  • 500 g Tvarohu
  • 200 ml Zakysané smetany
  • 200 ml Smetany
  • 150 g Moučkového cukru
  • 10 g Želatiny v prášku
  • 100 ml Vody
  • Nastrouhaná kůra z 1 citronu

Ingredience na želé

  • 300 g Malin
  • 10 g Želatiny v prášku
  • 100 ml Vody
  • 3 lžíce Cukru
  • Citrónová šťáva

Ingredience na zdobení (dle chuti a vlastních preferencí)

  • Šlehačka
  • Pistácie
  • Máta nebo citrónová tráva

Postup 

  • Žloutky si vyšleháme s vodou, cukrem a vanilkovým cukrem do bílé pěny.
  • Přidáme mouku, prášek do pečiva a kakao. Pořádně promícháme.
  • Předehřejeme troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Z bílků a špetky soli vyšleháme pěnu a vmícháme opatrně do směsi ze žloutků.
  • Těsto nalejeme a uhladíme v hlubší formě vyložené pečícím papírem.
  • Pečeme v předehřáté troubě, dokud nám nevyjde dobře zkouška špendlíkem.
  • Po upečení necháme vychladnout.
  • Do mísy si dáme tvaroh, vanilkový cukr, moučkový cukr, zakysanou smetanu a citrónovou kůru.
  • Vše pořádně promícháme.
  • V hrnci si uvaříme vodu a v ní rozpustíme želatinu na krém.
  • Poté mícháme, dokud se dostatečně nezchladí na vlažnou teplotu a nakonec želatinu vlejeme do krému a promícháme.
  • Ze smetany ušleháme pěnu a vmícháme do tvarohového krému.
  • Z pod korpusu odstraníme pečící papír, ale korpus necháme ve formě.
  • Na korpus rozetřeme krém a dáme na 20 min do mrazáku nebo 1 hodinu do lednice.
  • Mezitím si připravíme želé. Vše kromě želatiny v prášku si dáme do hrnce.
  • Vaříme tak 3 minuty, aby nám vznikla malinová dužina.
  • Do mírně zchladlé dužiny přidáme želatinu v prášku a zahřejeme, dokud se nerozpustí.
  • Necháme zchladnout.
  • Želé přidáme na krém a dáme ideálně na noc do lednice.
  • Nakonec dozdobíme například šlehačkou, pistáciemi a čímkoliv, co nás napadne.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Pečení, Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dort, dort ze 3 vrstev, dortový korpus, krém, tvarohový dort, želé


Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest