5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Lasagne jsou velmi oblíbený pokrm a to nejen v Itálii, ale po celém světě. My Vám, ale přinášíme verzi, která není tak běžná, ale je nutričně zajímavější. Ptáte se, co to může být za variantu? A ano, odpověď je Lasagne s mletým krůtím masem a špenátem.

Tento pokrm Vás doslova ohromí, uvidíte, že bude jedním z nejoblíbenějších receptů ve Vaší rodině. Jednotlivé vrstvy lasagní, propojené s mletým krůtím masem, špenátem a do toho známá rajčatová omáčka a bešamel, je neskutečná harmonie chutí. Pokud chcete potěšit či ohromit svou rodinu nebo přátele, tento recept je tou správnou volbou.

Obrázek: Cooky.cz, Recept na Lasagne s krůtím a špenátem

Recept na Lasagne s krůtím masem a špenátem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 4
Vaříme Lasagne s krůtím masem a špenátem, uvedené množství je na 4 porce. Délka přípravy 30 minut, délka pečení 30 minut.

Potřebné vybavení

  • zapékací mísu
  • Troubu
  • Pánev
  • Hrnec
  • Prkénko
  • Nůž

Suroviny

Masová směs:

  • 500 g mletého krůtího masa
  • 400 ml konzervovaných rajčat
  • 1 ks cibule (najemno nakrájená)
  • 4 stroužky česneku (najemno nakrájený)
  • sůl a pepř (na dochucení)
  • kečup nebo cukr (na doslazení dle chuti)

Špenát:

  • 100 ml smetany
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • sůl a pepř (na dochucení)

Bešamel:

  • 500 ml mléka
  • 40 g másla
  • 40 g hladké mouky
  • muškátový oříšek (špetka)
  • 1 ks bobkový list (volitelné)
  • sůl (na dochucení)

Na závěr:

  • 200 g parmezán (nastrouhaný najemno)

Postup 

Špenát:

  • Nejprve si připravíme špenát.
  • V kastrolu rozehřejeme olej, na něj dáme nakrájený česnek.
  • Až se rozvoní česnek dáme na něj čerstvý špenát.
  • Jakmile špenát povadne, zalijeme ho smetanou a dochutíme solí a pepřem.
  • Špenát odložíme stranou a pokračujeme.

Masová směs:

  • Na pánvi rozehřejeme olej, následně vložíme cibuli a česnek.
  • Až cibule zesklovatí a česnek se rozvoní, tak přidáme krůtí mleté maso a osolíme.
  • Jakmile bude maso hotové, přidáme rajčata z plechu.
  • Vše promícháme a orestujeme dokud rajčata nezměknou.
  • Ochutnáme směs a dochutíme případně cukrem či kečupem, pokud bude pro Vás směs příliš kyselá. Směs necháme stranou a jdeme na bešamel.

Bešamel:

  • V kastrůlku si rozpustíme máslo a zaprášíme ho moukou.
  • Uděláme si jíšku, jakmile mouka je opražena – cca 2 minuty, zalijeme ji mlékem.
  • Nyní přidáme bobkový list, muškátový květ a sůl.
  • Za stálého míchání čekáme dokud mléko nezačne houstnou.
  • Jakmile bude mléko houstnout do podoby krupicové kaše, vypneme teplo pod kastrůlkem a máme hotovo

Závěr:

  • Nyní budeme vrstvit jednotlivé vrstvy do připravené zapékací formy.
  • Nejprve dno zapékací formy potřeme olejem, následně dáme lasagne.
  • Na lasagne dáme masovou směs, poté špenát.
  • Vše zalijeme bešamelem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
  • Tento postup opakujeme a zakončíme vrstvením parmezánem.
  • Nyní dáme lasagne zapéct do vyhřáté trouby na 190 stupňů.
    Upečené Lasagne s krůtím a špenátem

    Obrázek: Cooky.cz, Upečené Lasagne dozlatova

  • Pečeme do zlatova, cca 30 minut.
  • Nechte si chutnat.

Video recept

Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

Tip – Po upečení necháme lasagne na 20 minut odstát. Díky tomuto odležení se lépe budou lasagne servírovat, neboť bešamel a sýr ztuhnou a lépe vše bude držet pohromadě. 
 
Cena: 280 Kč
Chod: Oběd, těstoviny, vaření, Večeře
Kuchyně: Italská
Klíčové slovo: bešamel, konzervovaná rajčata, krůtí maso, lasagne, mleté maso, parmezán, Špenát


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest