5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pečené brambory jsou nesmírně oblíbeným jídlem, které si získalo srdce mnoha gurmánů. Jejich vnější křupavost skvěle kontrastuje s měkkým a krémovým vnitřkem, což z nich činí neodolatelnou pochoutku. K jejich chuťovému půvabu se váže i schopnost okamžitě zlepšit náladu každému, kdo si na nich pochutná.

Dnes je tu pro vás recept, který si získal obdiv gurmánů po celém světě. Připravte se na to, že vás úplně dostanou tyto fantastické italské pečené brambory, které jsou podle mnohých nejlepší, jaké jste kdy mohli ochutnat. Jejich dokonalost totiž podtrhuje jedinečná kombinace s parmezánem.

Obrázek: Pexels, Hlavní igredience potřebná na pečené brambory

Recept na chutné pečené brambory, obohacené o lahodný parmezán

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 45 minut
Porcí 4 porce
Pečené brambory parmezánové brambory pro mlsné jazýčky.

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení

Suroviny

  • 1 kilogram brambor
  • 2 lžíce oleje
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2 lžičky směsi italských bylinek
  • 1 lžička soli

Postup 

  • Brambory důkladně omyjte, očistěte a osušte. Poté je rozkrájejte podélně na osminky.
  • Troubu si předehřejte na 200°C.
  • Připravené bramborové osminky vložte do zapékací mísy.
  • Brambory rovnoměrně pokapejte olejem, posypte dvěma lžícemi strouhaného parmazánu, bylinkami dle chuti a trochou soli.
  • Všechny ingredience v míse důkladně promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozprostřelo po všech bramborách.
  • Na konec posypte vrch dalšími dvěma lžícemi parmazánu.
  • Takto připravené brambory dejte do předehřáté trouby a pečte je 40-45 minut, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 60 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Příloha
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: brambory, parmezán


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest