Připravte si doma osvěžující smetanovou zmrzlinu s vanilkovou příchutí, která vám určitě přijde vhod během léta. Do zmrzliny nepřidáváte žádné konzervanty ani chemické přísady, proto je tak vynikající. Připravíte ji během chvilky celkem ze 3 surovin, a můžete si ji díky jednoduchosti dělat doma po celé léto. Výsledek je okouzlující a smetanově krémový. Už nikdy neřeknete, že vanilková zmrzlina je nudná. Zde to totiž jistě neplatí.
Recept na rychlou domácí vanilkovou zmrzlinu
Délka přípravy do 30 minut. 10 porcí.
Ingredience pro přípravu
- 400 ml hustého kondenzovaného mléka
- 500 ml zakysané smetany ke šlehání 30 – 35 %
- 1 lžička vanilkového extraktu
Postup přípravy
1. Ve větší míse si ušleháme smetanu ke šlehání, aby jsme získali tuhou hmotu.
2. V další čisté misce si smícháme kondenzované mléko s vanilkovým extraktem.
3. postupně přidáváme kondenzované mléko ke šlehačce.
4. Stěrkou opatrně promícháváme odspodu.
5. Celou směs dáme do kovové nebo plastové nádoby s víkem, která se nám vejde do mrazáku.
6. Povrch uhladíme, zakryjeme víkem a dáme na minimálně 6 hodin do mrazáku.
7. 15 minut před podáváním vyjmeme z mrazáku.
8. Podáváme čistou nebo s oblíbenou polevou.
Tipy na vylepšení zmrzliny
Než směs vložíte do mrazáku, přidejte 100 g nasekané čokolády.
Pokud máte radši ovoce, tak do směsi přidejte 200 g čerstvého nebo mraženého ovoce nebo ovocného pyré.
Různě se směsí na zmrzlinu experimentujte. Například přidejte 2 lžíce kakaa nebo 2 lžičky rozpustné kávy.