Česneková omáčka je nepostradatelná součást mnoha pokrmů, jako sendviče, plněné bagety, nebo jako dip k masu během společenských událostí. Přestože si mnoho lidí myslí, že na česnekové omáčce není co zkazit, je to přesně naopak. Nejlepší česnekový dip připraví člověk, který má obecně vyvinutý cit pro česnek a rozpozná jeho kvality. Proto vám přinášíme tento recept na extra rychlou česnekovou omáčku, která je natolik oblíbená nejenom u nás, ale v celé Evropě. Velmi oblíbeným doplňkem je již dnes česnekový dip také k hranolkům nebo například kebabu.

Recept na rychlou česnekovou omáčku

Ingredience pro přípravu

  • 3 stroužky čerstvého česneku
  • 75 g majonézy
  • 75 g jogurtu skyr
  • sůl
  • bílý mletý pepř
  • 1/2 lžičky citronové šťávy
  • nasekaný čerstvý kopr (volitelné)

Postup přípravy

1. Oloupaný česnek prolisujeme nebo jemně nasekáme a dáme do misky.

2. Přidáme ostatní ingredience a promícháme.

3. Kopr přidáváme dle chuti.

4. Majonézu můžeme nahradit dalšími 75 g skyru, pokud chceme omáčku dietnější a lehčí.

5. Pořádně vše promícháme a necháme minimálně 15 minut odstát, aby se nám prolnuly chutě.

Česneková omáčka.
Zdroj obrázku: smakosze, Česneková omáčka.

V čem je lepší než z obchodu?

Česneková omáčka ze supermarketu je často přeslazená bez nápadu. V horším případě chuť a aroma po česneku hledáte marně. Navíc se někdy až zbytečně přidávají různé konzervanty a nežádoucí přísady. Máte-li přístup k domácímu česneku od pěstitele místo dovezeného, určitě neváhejte. Dip tím dostanete na úplně jinou úroveň.

Čerstvý česnek.

Zdroj obrázku: smakosze, Čerstvý česnek.


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest