Chtěli by jste upéct klasický koláč, ale v podstatě bez vážení, pouze za pomoci hrnku? Takový je právě tento Hrnkový koláč s jablky, který chutná opravdu skvěle a máte jej hotový během chviličky. V tomto případě opravdu platí pořekadlo, že v jednoduchosti je krása a tento koláč vás určitě nezklame.
Dezert je velice chutný teplý i studený a je záchranou, když se vám ohlásí nečekaná návštěva anebo máte v neděli odpoledne vy a vaše rodina chuť na něco domácího, ale nechcete připravovat nic složitého. Tady stačí hrnek, mísa a trouba no a pár jednoduchých surovin jako jsou jablka, které koláči dodají tu správnou šťavnatost, jemnost a sladkost a příchuť vanilky a skořice, které jej rozvoní a správně ochutí.
Recept na přípravu Hrnkového koláče s jablky připraveného rychle a chutně
Ingredience potřebné na přípravu rychlého koláče se skvělou chutí jablek a pudinku
Těsto
- 1 hrnek mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 2 vejce
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/2 šálku cukru
- 6 lžic plnotučného mléka
- 1 lžička vanilkové esence
- 3 jablka oloupaná a nakrájená na tenké plátky
Poleva
- 1 vejce
- 1/2 kostky másla bez soli rozpuštěného a vychladlého
- 5 lžic cukru
Postup přípravy hrníčkového jablečného koláče s pudinkem
1. Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a formu o průměru 23 cm s odnímatelným okrajem si vymažeme máslem a vyložíme kolečkem pečícího papíru.
2. V jedné misce si smícháme prosetou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl , v druhé vyšleháme vejce. olej, mléko a vanilku.
3. Opatrně nasypeme suchou směs do tekuté a zamícháme, aby se ingredience spojili.
4. Těsto nalijeme do dortové formy a navrch naskládáme plátky jablek do kruhů. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut.

Hrnkový koláč bez těsta zachrání, když potřebujete rychle napéct. Nečekaná návštěva už nepřekvapí
5. Během pečení smícháme vejce, máslo a cukr na polevu a po prvních 20 minutách pečení nalijeme na koláč. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 20 minut.
6. Před uvolněním bočné části formy necháme dezert vychladnout ve formě.
Tipy na servírování
Podáváte li dezert studený, je výborný s kopečkem šlehačky, nebo zakysané smetany.
