Chtěli by jste upéct klasický koláč, ale v podstatě bez vážení, pouze za pomoci hrnku? Takový je právě tento Hrnkový koláč s jablky, který chutná opravdu skvěle a máte jej hotový během chviličky. V tomto případě opravdu platí pořekadlo, že v jednoduchosti je krása a tento koláč vás určitě nezklame.

Dezert je velice chutný teplý i studený a je záchranou, když se vám ohlásí nečekaná návštěva anebo máte v neděli odpoledne vy a vaše rodina chuť na něco domácího, ale nechcete připravovat nic složitého. Tady stačí hrnek, mísa a trouba no a pár jednoduchých surovin jako jsou jablka, které koláči dodají tu správnou šťavnatost, jemnost a sladkost a příchuť vanilky a skořice, které jej rozvoní a správně ochutí.

Recept na přípravu Hrnkového koláče s jablky připraveného rychle a chutně

Ingredience potřebné na přípravu rychlého koláče se skvělou chutí jablek a pudinku

Těsto

  • 1 hrnek mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/2 šálku cukru
  • 6 lžic plnotučného mléka
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 3 jablka oloupaná a nakrájená na tenké plátky

Poleva

  • 1 vejce
  • 1/2 kostky másla bez soli rozpuštěného a vychladlého
  • 5 lžic cukru

Postup přípravy hrníčkového jablečného koláče s pudinkem

1. Troubu si předehřejeme na 175 stupňů a formu o průměru 23 cm s odnímatelným okrajem si vymažeme máslem a vyložíme kolečkem pečícího papíru.

2. V jedné misce si smícháme prosetou mouku, prášek do pečiva, skořici a sůl , v druhé vyšleháme vejce. olej, mléko a vanilku.

3. Opatrně nasypeme suchou směs do tekuté a zamícháme, aby se ingredience spojili.

4. Těsto nalijeme do dortové formy a navrch naskládáme plátky jablek do kruhů. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 20 minut.

Obrázek k receptu Lahoda ze tří hrnků: Strouhaný jablkový koláč

Hrnkový koláč bez těsta zachrání, když potřebujete rychle napéct. Nečekaná návštěva už nepřekvapí

5. Během pečení smícháme vejce, máslo a cukr na polevu a po prvních 20 minutách pečení nalijeme na koláč. Vrátíme do trouby a pečeme dalších 20 minut.

6. Před uvolněním bočné části formy necháme dezert vychladnout ve formě.

Koláč před vyndáním z formy necháme vychladnout.
Zdroj: HomeCookingShow, Koláč před vyndáním z formy necháme vychladnout.

Tipy na servírování

Podáváte li dezert studený, je výborný s kopečkem šlehačky, nebo zakysané smetany.

Švestkový koláč - servírování

Tradiční švestkový koláč s drobenkou – hrnkový recept

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest