Někdy máte chuť na něco sladkého, ale času je málo a energie na složité pečení ještě méně. Právě v takových chvílích přicházejí na řadu kokosovomandlové koule. Tento jednoduchý, ale zároveň lahodný recept vás nadchne svou rychlostí i tím, že si ho zvládne připravit úplně každý. Stačí tři základní suroviny, chvilka práce a výsledkem jsou úžasně chutné koule, které potěší každého milovníka kokosu a mandlí.

Když jsem tyto kuličky připravovala poprvé, byla jsem mile překvapená, jak snadno se tvarují a jak krásně ladí kokosová chuť s jemnou nasládlostí mandlí.

Recept na kokosovo-mandlové koule

Délka přípravy 10 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 250 g nastrouhaného kokosu
  • 400 g kondenzovaného mléka
  • 40 g mandlí

Postup přípravy

1. V míse smícháme 200 g kokosu s kondenzovaným mlékem a vypracujeme měkké těsto.

Smícháme kondenzované mléko s kokosem.
Zdroj obrázku: Rychlé jednoduché a chutné, Smícháme kondenzované mléko s kokosem.

2. Poté přikryjeme mísu utěrkou a necháme 10 minut odpočinout.

3. Celé madle vložíme do rendlíku a zalejeme je sklenicí vody.

4. Rendlík postavíme na sporák a jakmile se voda začne vařit, necháme asi 5 minut projít varem.

5. Mandle hned poté scedíme a propláchneme studenou vodou.

6. V tuto chvíli nám půjdou mandle snadno oloupat mezi prsty. Oloupeme všechny mandle.

Mandle oloupeme.
Zdroj obrázku: Rychlé jednoduché a chutné, Mandle oloupeme.

7. Oloupané mandle osušíme v papírové utěrce a na talíř si nasypeme zbytek kokosu.

8. Na lžíci nabereme kousek těsta a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme mandli.

Mandle zabalíme do těsta.
Zdroj obrázku: Rychlé jednoduché a chutné, Mandle zabalíme do těsta.

9. Dále uzavřeme a vytvarujeme kuličku.

10. Koule nakonec obalíme vy zbývajícím kokosu a máme hotovo.

Koule nakonec obalíme v kokosu.
Zdroj obrázku: Rychlé jednoduché a chutné, Koule nakonec obalíme v kokosu.

Na ceně i chuti záleží!

Kokosovo-mandlové koule, které jsme si právě popsali, jsou v podstatě domácí verzí slavného Raffaella! Tento dezert má podobnou chuťovou kombinaci – kokos, mandle a jemně sladká, krémová konzistence. Oproti originálnímu Raffaellu je výhodou to, že chutnají nejen mnohem lépe, ale jsou nesrovnatelně levnější.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest