Někdy máte chuť na něco sladkého, ale času je málo a energie na složité pečení ještě méně. Právě v takových chvílích přicházejí na řadu kokosovo–mandlové koule. Tento jednoduchý, ale zároveň lahodný recept vás nadchne svou rychlostí i tím, že si ho zvládne připravit úplně každý. Stačí tři základní suroviny, chvilka práce a výsledkem jsou úžasně chutné koule, které potěší každého milovníka kokosu a mandlí.
Když jsem tyto kuličky připravovala poprvé, byla jsem mile překvapená, jak snadno se tvarují a jak krásně ladí kokosová chuť s jemnou nasládlostí mandlí.
Recept na kokosovo-mandlové koule
Délka přípravy 10 minut.
Ingredience pro přípravu
- 250 g nastrouhaného kokosu
- 400 g kondenzovaného mléka
- 40 g mandlí
Postup přípravy
1. V míse smícháme 200 g kokosu s kondenzovaným mlékem a vypracujeme měkké těsto.
2. Poté přikryjeme mísu utěrkou a necháme 10 minut odpočinout.
3. Celé madle vložíme do rendlíku a zalejeme je sklenicí vody.
4. Rendlík postavíme na sporák a jakmile se voda začne vařit, necháme asi 5 minut projít varem.
5. Mandle hned poté scedíme a propláchneme studenou vodou.
6. V tuto chvíli nám půjdou mandle snadno oloupat mezi prsty. Oloupeme všechny mandle.
7. Oloupané mandle osušíme v papírové utěrce a na talíř si nasypeme zbytek kokosu.
8. Na lžíci nabereme kousek těsta a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vložíme mandli.
9. Dále uzavřeme a vytvarujeme kuličku.
10. Koule nakonec obalíme vy zbývajícím kokosu a máme hotovo.
Na ceně i chuti záleží!
Kokosovo-mandlové koule, které jsme si právě popsali, jsou v podstatě domácí verzí slavného Raffaella! Tento dezert má podobnou chuťovou kombinaci – kokos, mandle a jemně sladká, krémová konzistence. Oproti originálnímu Raffaellu je výhodou to, že chutnají nejen mnohem lépe, ale jsou nesrovnatelně levnější.