5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Příprava jídla v jednom pekáči je obvykle velmi jednoduchá a rychlá. Stačí připravit ingredience, smíchat je v pekáči a dát do trouby. Tím se minimalizuje složitost a potřeba použití mnoha nádob. Pekáč umožňuje kombinovat různé druhy potravin, jako jsou maso, zelenina, brambory nebo rýže, které se během pečení prolínají a obohacují své chutě.

Recept na Marinované maso s domácími zapečenými bramborovými hranolky je ideální volbou pro rodinný oběd. Příprava tohoto pokrmu může začít už večer, aby se všechny ingredience dobře propojily a vytvořily intenzivní chuťový zážitek. Přes noc se maso marinuje spolu s cibulí, solí, pepřem, majonézou a hořčicí, což zaručuje, že každé sousto bude chuťově bohaté. Na druhý den už jen stačí nakrájet brambory na hranolky, kostičky nebo kolečka, přidat k nim majonézu, sůl a pepř a vše připravit na pečení.

Příprava marinovaného masa s bramborami z jednoho pekáče je jednoduchá

Navrstvíme nakrájenou cibuli, marinované maso a můžete rovnou přidat brambory nebo je přidáte až druhý den. Pekáč zabalíte do fólie a necháte přes noc v chladničce, aby se všechny chutě krásně propojily. Na druhý den už jen předehřejete troubu na 190 stupňů, vložíte pekáč a pečete 45 minut. Na závěr můžete celé jídlo posypat strouhaným sýrem, který se krásně rozpustí a dodá pokrmu další rozměr.

Obrázek: souspark, Mísa s jídlem

Recept na marinované maso s bramborami z jednoho pekáče

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 45 minut
Marinované maso necháme přes noc odpočinout 10 hodiny
Celkový čas 11 hodiny 5 minut
Porcí 4 porce
Pokrmy z jednoho pekáče jsou jednoduché na přípravu, jejich chuť je ale velmi lahodná

Potřebné vybavení

  • Pekáč

Suroviny

  • 1,5 kilogramu brambor
  • 1 kilogram vepřového masa
  • 3 cibule
  • 100 gramů tvrdého sýra
  • majonéza
  • sůl, hořčice, mletý pepř

Postup 

  • Nakrájejte maso na tenké plátky a jemně naklepejte z jedné strany.
    Naklepávání masa

    Obrázek: youtube, Naklepávání masa na přípravu jídla

  • Nakrájejte cibuli na velké půlkolečka.
  • Smíchejte cibuli, maso, sůl a pepř.
  • Přidejte majonézu a hořčici a důkladně promíchejte.
    Míchání surovin

    Obrázek: youtube, Cibule a maso

  • Dejte tuto směs stranou.
  • Nakrájejte brambory na kostičky nebo kolečka.
  • Smíchejte brambory s majonézou, solí a pepřem.
    Brambory

    Obrázek: youtube, Brambory s majonézou

  • Položte pečicí papír na dno pekáčku.
  • Rozložte rovnoměrně cibuli nakrájenou na půlkolečka na pečicím papíru.
  • Přidejte vrstvu brambor a na vrch naskládejte marinované maso.
    Vrstvení jídla

    Obrázek: youtube, Vrstvení jídla do pekáče

  • Dobře zabalte pekáč fólií a nechte přes noc odpočinout v chladničce.
  • Před pečením předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
  • Pečte pokrm 45 minut.
  • Ke konci pečení můžete posypat strouhaným sýrem pro dokonalou chuťovou lahůdku.
    Maso se sýrem

    Obrázek: youtube, Zapečené maso

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: brambory, brambory z pekáče, marináda, marinované maso s bramborami z pekáče, maso z jednoho pekáče, vepřové maso



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest