Připravíme skvělou krémovou náplň do narozeninového dortu. Velkolepým výsledkem oslníte oslavence i hosty. Lahodná náplň až pěnového charakteru se rozplývá na jazyku a rádi ji použijete nejen do oněch narozeninových dortů, ale také jako sladký doplněk jakéhokoliv jiného dezertu. Věříme, že s krémem uspějete tak, že ho přidáte mezi obyčejné oplatky. Navíc na samotný krém si vystačíte s 2 ingrediencemi. Vytvoříte tak rychlý a chutný dezert.

Recept na čokoládovou náplň do narozeninového dortu

Z ingrediencí získáte 700 g náplně.

Ingredience pro přípravu

  • 400 g hořké čokolády
  • 350 g vychlazené smetany ke šlehání

Postup přípravy

1. V míse si smícháme nadrobno nalámanou čokoládu a 200 g smetany.

2. Dáme na 30 sekund do mikrovlnné trouby, promícháme stěrkou a dáme opět na dalších 30 sekund do mikrovlnné trouby.

3. Celý proces míchání a mikrovlnné trouby ještě zopakujeme, aby byla čokoláda rozpuštěná.

4. Poté ručním mixérem promícháme, aby se čokoláda se smetanou dobře spojily.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně

5. Dáme hmotu odpočinout a mezitím si v čisté misce vyšleháme ze zbytku smetany šlehačku.

6. Tuto šlehačku přidáme k čokoládové hmotě a mícháme, aby se nám dobře spojily.

7. Zakryjeme potravinářskou fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu krému.

8. Dáme na 3 hodiny do lednice a krém je připravený k použití.

Alternativa místo čokolády

Čokoládové pecky.
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Čokoládové pecky.

V originálním receptu autor nepoužívá běžnou hořkou čokoládu, ale čokoládové cukrářské pecičky s 50% obsahem kakaa. Chcete-li mít autentický krém podle originální francouzské receptury, čokoládové pecky lze zakoupit i v našich supermarketech nebo specializovaných prodejnách.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest