Připravíme skvělou krémovou náplň do narozeninového dortu. Velkolepým výsledkem oslníte oslavence i hosty. Lahodná náplň až pěnového charakteru se rozplývá na jazyku a rádi ji použijete nejen do oněch narozeninových dortů, ale také jako sladký doplněk jakéhokoliv jiného dezertu. Věříme, že s krémem uspějete tak, že ho přidáte mezi obyčejné oplatky. Navíc na samotný krém si vystačíte s 2 ingrediencemi. Vytvoříte tak rychlý a chutný dezert.
Recept na čokoládovou náplň do narozeninového dortu
Z ingrediencí získáte 700 g náplně.
Ingredience pro přípravu
- 400 g hořké čokolády
- 350 g vychlazené smetany ke šlehání
Postup přípravy
1. V míse si smícháme nadrobno nalámanou čokoládu a 200 g smetany.
2. Dáme na 30 sekund do mikrovlnné trouby, promícháme stěrkou a dáme opět na dalších 30 sekund do mikrovlnné trouby.
3. Celý proces míchání a mikrovlnné trouby ještě zopakujeme, aby byla čokoláda rozpuštěná.
4. Poté ručním mixérem promícháme, aby se čokoláda se smetanou dobře spojily.
5. Dáme hmotu odpočinout a mezitím si v čisté misce vyšleháme ze zbytku smetany šlehačku.
6. Tuto šlehačku přidáme k čokoládové hmotě a mícháme, aby se nám dobře spojily.
7. Zakryjeme potravinářskou fólií tak, aby se fólie dotýkala povrchu krému.
8. Dáme na 3 hodiny do lednice a krém je připravený k použití.
Alternativa místo čokolády
V originálním receptu autor nepoužívá běžnou hořkou čokoládu, ale čokoládové cukrářské pecičky s 50% obsahem kakaa. Chcete-li mít autentický krém podle originální francouzské receptury, čokoládové pecky lze zakoupit i v našich supermarketech nebo specializovaných prodejnách.