Palačinky ke snídani, svačině nebo večeři? Nepochybně oblíbený pokrm nejen dětí, ale i dospělých. Co když vám řekneme, že si připravíme palačinky, které se nelepí a netrhají. Díky tomu je můžeme upéct velmi tenké a delikátní zároveň. Podle tohoto receptu vytvoříte dokonalou texturu těsta, jehož pečení je velmi snadné. Hotové palačinky si zdokonalíte svojí oblíbenou náplní, ať už marmeládou, ovoce, čokoládou atd. Vše záleží pouze na vašich osobních preferencích.

Recept na francouzské palačinky, které se nelepí a netrhají

Ingredience pro přípravu

  • 250 ml mléka
  • 250 ml vody
  • 300 g hladké mouky
  • 3 vejce
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce rumu
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • špetka soli
  • olej na smažení

Postup přípravy

1. Ve velké míse si smícháme mléko, vejce, vodu, olej, rum, špetku soli a vanilkový cukr.

2. Šlehačem mícháme a postupně přisypáváme mouku, aby nám vzniklo těsto bez hrudek.

3. Následně těsto necháme 30 minut ležet na lince při pokojové teplotě, díky tomu budou palačinky lehčí a pružnější.

4. Na teflonové pánvi si rozpálíme velmi malé množství oleje.

5. Jakmile je olej rozehřátý, dáme na pánev malé množství těsta a ihned ho rozprostřeme na nejtenčí palačinku zvládneme.

6. Každou palačinku smažíme dozlatova z obou stran.

7. Podáváme horké s oblíbenou přísadou nebo klidně studené se zmrzlinou.

Palačinky podáváme s oblíbenou náplní.
Zdroj obrázku: commons.wikimedia, Palačinky podáváme s oblíbenou náplní.

Tip na závěr

Chtěli by jste ještě tenčí palačinky? Přidejte více mléka nebo vody.

Vyzkoušejte další palačinkové recepty:

Zajímavosti o palačinkách

První zmínky o pokrmu podobném palačinkám jsou známy již ze starověkého Říma a antického Řecka. Největšího rozmachu se dočkaly až ve středověku v období půstu, aby se spotřebovaly ingredience jako vejce, mléko a mouka. Dnes již existuje nepočet variací palačinek. Našim francouzským palačinkám se v jejich domovské Francii říká „crêpes“.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest