5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Rychlá buchta dvou barev je skvělým řešením pro ty, kteří si chtějí dopřát lahodný dezert, ale nemají na něj moc času. Tato buchta nejenom že vypadá úžasně díky svému dvoubarevnému provedení, ale také chutná fantasticky. Kombinace dvou odlišných těst vytváří nejen vizuálně působivý vzhled, ale také zajímavou chuťovou zkušenost.

Výroba této buchty je snadná a rychlá, ať už jste začátečník nebo zkušený kuchař. Hlavními ingrediencemi jsou běžné suroviny, které pravděpodobně máte doma v kuchyni. Tato buchta je ideální pro rychlý dezert k odpolední kávě, jako lahodná snídaně nebo jako sladká pochoutka k jakékoli příležitosti.

Obrázek: grazynkagotuje, Buchta dvou barev s polevou

Recept na rychlou piškotovou buchtu dvou barev s pudinkem a čokoládou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 40 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 12 kousků
Kombinace čokoládového a piškotového korpusu není nikdy zklamáním

Potřebné vybavení

  • Plech
  • Miska

Suroviny

  • 260 gramů polohrubé mouky
  • 260 gramů cukru
  • 8 lžic teplé vody
  • 4 vejce
  • 10 lžic oleje
  • prášek do pečiva

Ingredience potřebné na krém:

  • 750 mililitrů mléka
  • 300 gramů cukru
  • 150 gramů másla
  • 1 sáček vanilkový pudink
  • 1 balení čokolády
  • 1 vanilkový cukr

Postup 

  • Nejdříve oddělíme žloutky od bílků a ušleháme bílky do tuha.
  • Přidáme žloutky a cukr a šleháme je do pěny.
  • Postupně přilijeme teplou vodu, olej, prosátou mouku, prášek do pečiva a sníh z bílků.
    Sypké suroviny na buchtu

    Obrázek: grazynkagotuje, Sypké suroviny na korpus

  • Vzniklé těsto rozdělíme na dvě části, do jedné přidáme kakao.
  • Připravíme formy na pečení, vymažeme je olejem a vysypeme moukou.
  • Do jedné formy nalijeme těsto bez kakaa, do druhé těsto s kakaem.
  • Pečeme v troubě při 180°C asi 20-30 minut.
    Světlý a tmavý korpus

    Obrázek: grazynkagotuje, Korpusy na buchtu

  • Mezitím připravíme krém smícháním pudingového prášku s trochou mléka a zbytek mléka s cukrem a vanilkou přivedeme k varu.
  • Přilijeme směs s pudinkem a vaříme, dokud nezhoustne.
  • Necháme krém vychladnout a poté přidáme měkké máslo.
  • Korpusy po upečení necháme vychladnout, nakrájíme je na plátky a slepíme je střídavě s pudinkem.
  • Nakonec vše zalijeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout v lednici.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 70 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: čokoláda, čokoládová poleva, piškot, piškotové těsto, puding, roláda


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest