Smažené rybí karbanátky jsou chutný a zdravý způsob, jak využít rybí maso. Přesněji rybí maso v malých kouskách, rozmělněné a podobně. Samozřejmě je můžeme vyrobit i z celé ryby, kterou vykostíme a rozkrájíme, nejlépe rozemeleme. Připravit je můžeme z čerstvé, mražené i konzervované ryby. Ryby, zejména tučné druhy (losos, makrela, sardinky, pstruh, tuňák), jsou vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které pomáhají udržovat zdravou funkci našeho těla, zejména srdce. Ryby poskytují lehce stravitelné bílkoviny, které jsou důležité pro obnovu tkání, růst a podporu imunity. Obsahují vitamin D, jód a selén ale i skupinu vitamínu B. Jsou velice vhodné pro vyváženou stravu.

Recept na Smažené rybí karbanátky

Ingredience k přípravě

  • 500 g rybího masa
  • sůl a pepř
  • česnek podle chuti
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 1 vejce
  • majoránka
  • tymián
  • 5 PL strouhanky + strouhanka na obalení
    olej na smažení

Postup

1. Rybu vykostíme a rozmělníme.

Rybu vykostíme a rozmělníme.
Rybu vykostíme a rozmělníme.

2. přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme.

Přidáme ostatní ingredience a rozmícháme.
Přidáme ostatní ingredience a rozmícháme.

3. Utvoříme 4 karbanátky, které obalíme ve strouhance a usmažíme na oleji z obou stran do zlatova.

Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
Vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.

4. Podáváme s bramborovou kaší anebo s bramborovým salátem.

Tipy pro nákup a skladování ryb

Čerstvé ryby by měly mít jasné, lesklé oči, svěží vůni a pevné maso. Měly by se uchovávat v lednici a spotřebovat do 1-2 dnů.

K rybím karbanátkům se hodí bramborový salát – vyberte si z mnoha receptů na bramborové saláty ten, na který máte chuť.

Dále by Vás mohly zajímat recepty ze smažených ryb:



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest