5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Pokud hledáte chutný a poměrně jednoduchý recept, který potěší vaše chuťové buňky, vyzkoušejte lahodná kuřecí stehna s bramborem a citronem. Jako alternativu můžete použít kuřecí paličky. Toto jídlo kombinuje šťavnatost kuřecího masa s osvěžující kyselostí citronu a zemité chutě pečených brambor, což vytváří harmonický gastronomický zážitek.

Kombinace kuřecího masa a citronu je klasikou v mnoha kuchyních po celém světě, a to díky její schopnosti dodat běžným pokrmům nevšední svěžest a bohatou chuť. Citron, svou kyselostí a jemnou hořkostí, dokáže zvýraznit přirozenou šťavnatost kuřecího masa a dodat mu výraznější profil.

Recept na Šťavnatá citronová kuřecí stehna

Recept na pečená kuřecí stehna s bramborem, cibulí a citronovo-česnekovou marinádou

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 40 minut
Doba potřebná na marinování 2 hodiny
Porcí 2 porce
Citronová šťáva je skvělou složkou marinád, protože kyselina pomáhá rozložit bílkoviny v kuřecím mase, čímž se maso stává měkčím a šťavnatějším. Skvělý recept na citronová kuřecí stehna nebo paličky z jednoho pekáče s bramborami a cibulí.

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení

Suroviny

  • 2 kusy kuřecích stehen (alternativně 6 kuřecích paliček)
  • 500 gramů brambor
  • 2 střední cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 citron
  • 2 lžíce hořčice
  • 10 lžic oleje
  • sušený tymián, sůl, pepř

Postup 

  • Kuřecí stehna si očistíme a připravíme. Alternativně použijeme kuřecí paličky.
  • Dva stroužky česneku nasekáme nadrobno a tímto česnekem potřeme kousky kuřecího masa.
  • Citron vymačkáme a jeho šťávu smícháme s tymiánem, hořčicí, olejem a zbylým česnekem, čímž vytvoříme marinádu.
  • Kuřecí kousky osolíme, opepříme a necháme marinovat v připravené marinádě po dobu 2 hodin.
  • Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • Cibuli a brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky.
  • Kuřecí kousky spolu se všemi zbytky marinády vložíme do pekáče a dáme péct do trouby.
  • Po 15 minutách pečení přidáme do pekáče cibuli a brambory a pečeme dál, dokud není vše hotové.
  • Hotové jídlo podáváme ideálně s čerstvým zeleným salátem a bílým vínem.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Hlavní jídlo
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: brambory, citrón, kuřecí maso


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest