5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Tiramisu je jedním z nejznámějších italských dezertů, který si získal srdce milovníků sladkostí po celém světě. Kombinace jemného mascarpone, silné kávy a kakaa vytváří neodolatelný chuťový zážitek. Připravit tiramisu doma je překvapivě jednoduché a výsledkem je dezert, který oslní každého. Pojďme se podívat, jak si tento lahodný dezert připravit krok za krokem.

K přípravě budete potřebovat 1-2 lžíce rumu, sušenkový dortový vršek, 250 g sýra mascarpone, 450 g zmrzliny, 4 lžíce kakaového prášku a 80 ml silné kávy. Nejprve vyšleháte mascarpone s rozpuštěnou zmrzlinou a oddělíte polovinu směsi, kterou smícháte se dvěma lžícemi kakaového prášku. Poté vykrojíte skleničkou ve které budete dezert podávat osm koleček z například cukrářských piškotů. Piškot namočíte do silné kávy. Na dno každé sklenice položíte kávou nasáklé kolečko piškotů/sušenky. Dále postupujete podle receptu níže.

Nepřehlédněte – připojte se do naší skupiny, kde se můžete inspirovat Nejlepšími koláči, buchtami a zákusky z kuchyně a zároveň inspirovat i ostatní.

Tipy a triky na přípravu tiramisu

  • Kvalita ingrediencí: Použijte kvalitní mascarpone, čerstvá vejce a silnou kávu pro dosažení nejlepší chuti.
  • Likér: Amaretto přidá jemnou mandlovou chuť, ale pokud ho nemáte, můžete použít jiný oblíbený likér nebo ho vynechat.
  • Alternativy: Pokud nemáte piškoty Savoiardi, můžete použít jiné piškoty, ale Savoiardi jsou ideální pro svou pevnost a schopnost absorbovat kávu bez rozpadnutí.
Zdroj obrázku: kiloretete, Neodolatelný dezert: Tiramisu z mascarpone a kakaa

Recept na jednoduché, ale lahodné domácí tiramisu

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Doba odpočinku v lednici 3 hodiny
Celkový čas 3 hodiny 20 minut
Porcí 4 porce
Příprava tiramisu je jednoduchá a výsledek je vždy ohromující.

Potřebné vybavení

  • 4 skleničky

Suroviny

  • 1 sušenkový torte blat (nebo piškoty Savoiardi (cukrářské piškoty))
  • 250 gramů sýra mascarpone
  • 450 gramů vanilkové zmrzliny
  • 80 mililitrů silné kávy
  • 1-2 lžíce rumu
  • 4 lžíce kakaového prášku

Postup 

  • V míse vyšlehejte mascarpone s rozpuštěnou zmrzlinou, dokud nevznikne hladká a krémová směs.
  • Polovinu této směsi odložte stranou a smíchejte ji s 2 lžícemi kakaového prášku, aby vznikl kakaový krém.
    Ideální dezert pro rodinu a přátele

    Zdroj obrázku: kiloretete, Vyzkoušejte domácí tiramisu z mascarpone a kávy

  • Z plátu vykrojte 8 koleček pomocí sklenice, ve které budete dezert podávat.
  • Každé kolečko důkladně namočte do připravené kávy, aby nasáklo její chuť.
    Domácí tiramisu z mascarpone a kávy

    Zdroj obrázku: kiloretete, Lahůdka pro všechny sladké jazýčky

  • Na dno každé sklenice položte jedno kolečko namočeného piškotového plátu.
  • Na něj naneste 1-2 lžíce bílé smetanové směsi (mascarpone se zmrzlinou).
  • Poté přidejte 1-2 lžíce kakaového krému.
  • Tento postup opakujte, střídavě vrstvěte bílou smetanu a kakaový krém, dokud sklenice nebudou plné.
    Dezert, který okouzlí každého

    Zdroj obrázku: kiloretete, Neodolatelné domácí tiramisu z mascarpone, kávy a kakaa

  • Sklenice zakryjte potravinářskou fólií, aby se krémové vrstvy dobře propojily a dezert neoschl.
  • Dejte sklenice na 3-4 hodiny do lednice, aby dezert dostatečně ztuhl a chutě se prolnuly.
  • Před podáváním ozdobte vrch každé sklenice zbylým kakaovým práškem pro dokonalý vzhled a chuť.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 90 Kč
Chod: Dezert
Kuchyně: Česká, Italská
Klíčové slovo: cukrářské piškoty, instantní káva, káva, mascarpone, rum, tiramisu, zmrzlina


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest