5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Bramboráky jsou neodmyslitelnou součástí české kulinářské tradice, která se předává z generace na generaci. Každá rodina má svůj osvědčený recept, který se stává středobodem rodinných setkání a svátečních stolů. Přidáním kuřecího masa do tohoto tradičního jídla vzniká nový kulinářský zážitek, který respektuje historické kořeny a zároveň přináší nový prvek do bohaté palety českých chutí.

Zdroj obrázku: cooky.cz

Historie bramboráků sahá hluboko do české minulosti, kde byly původně vnímány jako pokrm chudých. Postupem času si však získaly své místo i na stolcích bohatších vrstev a staly se symbolem české pohostinnosti a gastronomického umění. S přidáním kuřecího masa se bramboráky transformují z vedlejšího pokrmu na hlavní chod, který je bohatý na bílkoviny a nabízí sytější a komplexnější chuťový profil.

Tento recept je oslavou české kuchyně, která je známá svou schopností inovovat a přizpůsobovat se. Bramboráky s kuřecím masem jsou dokladem toho, že i tradiční recepty mohou být modernizovány a přizpůsobeny současným gastronomickým trendům, aniž by ztratily svou duši a charakter.

Zdroj obrázku: cooky.cz, Bramboráky s kuřecím masem

Recept na bramboráky s kuřecím masem

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 30 minut
Čas vaření 30 minut
Celkový čas 1 hodina
Porcí 4 osoby
Tento recept je skvělým způsobem, jak přinést nové chutě do vaší kuchyně, aniž byste se vzdali tradičních českých kořenů. Bramboráky s kuřecím masem jsou výborné jak teplé, tak studené, a hodí se i jako výživná svačina na cesty. Dobrou chuť!

Potřebné vybavení

  • Pánev
  • sporák

Suroviny

  • 4 ks velkých syrových bramborr
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 300 g kuřecího masa (ideálně kuřecích stehenních nebo prsních řízků)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžičku majoránky či jiného oblíbeného koření
  • Olej na smažení

Postup 

  • Brambory oloupeme a nastrouháme najemno
  • Vymačkáme z nich co nejvíce vody a přesuneme do velké mísy
  • Přidáme prolisovaný česnek, vejce, mouku a nakrájené, na menší kostičky, kuřecí maso
  • Osolíme, opepříme a přidáme majoránku
  • Důkladně vše promícháme
  • Na pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu
  • Lžící nabíráme směs a vytvarujeme placky
  • Smažíme bramboráky z obou stran dozlatova, asi 5-7 minut z každé strany, dokud nejsou křupavé a maso je dobře propečené
  • Hotové bramboráky položíme na papírové ubrousky, abychom odstranili přebytečný olej
  • Podáváme se zeleninovým salátem, nebo jen s kyselou okurkou pro tradiční český zážitek
Uložit do Mé kuchařky

Poznámky

  • Napište nám do komentářů, jak Vám bramboráky chutnaly…
Jaké doma děláte bramboráky Vy? Máte svůj vlastní recept, o který se chcete podělit s ostatními? Můžete ZDE.
Cena: 250 Kč
Chod: Hlavní jídlo, Příloha
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: bramboráky, brambory, kuřecí maso, smažení


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest