Dnes si připravíme konkrétně tvarohové knedlíky plněné borůvkami a přelité borůvkovým žahourem. Tvarohové knedlíky s borůvkami a žahourem jsou opravdu pokladem české kuchyně, který si zamilujete na první ochutnání. Pokud jste milovníky sladkých jídel, tak tento recept vás nenechá chladnými. Pojďme si společně připravit lahodné knedlíky, které vás okouzlí svou jednoduchostí a neuvěřitelnou chuť.

V dnešním uspěchaném světě je příprava domácích pokrmů často vnímána jako časově náročná a složitá činnost. Ale právě tento recept vám ukáže, že i tradiční česká kuchyně může být jednoduchá a rychlá. Stačí pár základních ingrediencí, trochu lásky a péče a máte na stole skvost, který potěší všechny milovníky sladkých jídel.

Pojďme se tedy společně pustit do přípravy tvarohových knedlíků se žahourem a zjistěte, jak snadné a rychlé je stát se hrdinou vaší kuchyně. Připravte si potřebné ingredience, nasaďte si zástěru a jdeme na to.

Recept na Tvarohové jahodové knedlíky se žahourem

Uvedené množství je na 4 porce, délka přípravy 20 minut a délka vaření 10 minut.

Suroviny na Ovocné – Jahodové tvarohové knedlíky

  • 25-35 ks jahod (nebo jiného ovoce dle vašich chutí)
  • 1 ks měkkého tvarohu (ideálně z alobalu ne z vaničky)
  • 600 g hrubé mouky
  • 2 ks vajec
  • špetka soli
  • 120 g másla (rozpuštěného)

Suroviny na žahour z jahod

  • 250 ml smetany na šlehání
  • 200 g cukru
  • 800 g čerstvých jahod (nebo borůvek)
Jahodové tvarohové knedlíky se žahourem

Postup

  1. Nejprve si očistíme a omyjeme ovoce, v tomto případě jahody. Po umytí je necháme důkladně okapat.
  2. V míse smícháme: tvaroh, máslo, vejce, mouka a špetka soli. Z ingrediencí vypracujeme nelepivé těsto.
  3. Nyní si rozdělíme těsto na stejné části. Z každé části uděláme na pomoučněném válu placku, do které vložíme ovoce a zabalíme, aby z těsta ovoce nelezlo ven.
  4. Takto hotové knedlíky dáme vařit do vroucí, osolené vody. Knedlíky ve vodě promícháme, abychom je odlepili ode dna. Jakmile knedlíky vyplavou na povrch vaříme je po dobu 5 minut.

Příprava žahouru, dvě verze

  1. Studená
    Očištěné ovoce vložíme do mísy spolu s cukrem a smetanou. Vše společně rozmixujeme pomocí tyčového mixéru.
  2. Teplá
    Ovoce vložíme spolu s cukrem a smetanou do vyššího rendlíku, v rendlílu vše rozmixujeme a následně na chvíli povaříme, abychom ovoce zahřáli.

Vaše tvarohové knedlíky s žahourem jsou připraveny k podávání. Můžete si na knedlíky nastrouhat ještě tvrdý tvaroh, posypat moučkovým cukrem a zalít máslem, to bude teprve slast pro chuťové pohárky. Vyzkoušejte tento recept a staňte se mistrem vaší kuchyně. Dobrou chuť!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest