Tvarohové řezy s ovocem jsou ideálním dezertem pro letní sezonu, kdy máme velký výběr čerstvého ovoce, můžeme jej ale stejně dobrý připravit v zimě za použití mraženého ovoce, které bývá v dnešní době velice kvalitní. Je to vynikající dezert, který spojuje jemnou chuť tvarohu s křehkým těstem a šťavnatým ovocem. Hodí se jako malé občerstvení ke kávě či čaji i jako sladká tečka za nedělním obědem, či pohoštění pro návštěvu.

Recept na Tvarohové řezy s ovocem

Ingredience na přípravu

Těsto

  • 2 vejce
  • 100 cukru krystal
  • 250 ml slunečnicového oleje
  • 300 ml mléka
  • 350 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva

Náplň

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 200 ml mléka
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 4 PL cukru krystal
  • 1 balíček vanilkového pudinku (47 g)
  • 4 PL mléka a 3 KL kakaa holandského typu na obarvení těsta
  • 300 nakrájených kompotovaných broskví (ovoce dle možnosti a chuti)

Postup

1. Ručně vymícháme vejce s cukrem, přilijeme olej a mléko. Dobře promícháme.

2. Přes sítko přidáme ostatní sypké ingredience a šlehačem vyšleháme hladké těsto.

3. Odlijeme 300 g těsta do jiné misky na obarvení a odložíme stranou.

4. Zbytek těsta nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem.

Vyšleháme si těsto, které vylijeme ne plech.
Zdroj: lahodnytv, Vyšleháme si těsto, které vylijeme na plech.

5. Šlehačem vyšleháme tvaroh s mlékem, cukrem, vanilkou a vejci na středním stupni 2 minuty. Poté přidáme pudinkový prášek a ručně zamícháme.

Připravíme si tvarohovou náplň.
Zdroj: lahodnytv, Připravíme si tvarohovou náplň.

6. Tvarohovou náplň vylijeme na připravené těsto.

Náplň vylijeme na těsto
Zdroj: lahodnytv, Náplň vylijeme na těsto.

7. Obarvíme si 300 g odloženého těsta mlékem a tmavým kakaem a ručně zamícháme.

8. Obarvené těsto lijeme na tvarohovou náplň nerovnoměrně, čím se nám vytvoří jakási mřížka.

Obarveným tmavým těstem vytvoříme mřížku.
Zdroj: lahodnytv, Obarveným tmavým těstem vytvoříme mřížku.

9. Nakonec na vrch řezů poklademe nerovnoměrně menší kousky ovoce.

Povrch poklademe ovocem
Zdroj: lahodnytv, Povrch poklademe oovocem.

10. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 35 minut.

Tipy k podávání

V tomto dezertu můžeme použít jakékoliv ovoce, které máme rádi. Výborně se hodí například maliny, borůvky, jahody, meruňky, broskve nebo švestky. V případě, že používáme mražené ovoce, doporučuje se ho předem rozmrazit a případně lehce osušit, aby příliš nerozmáčelo náplň. Pokud chceme přidat dezertu trochu křupavosti, můžeme ho před pečením posypat klasickou drobenkou z másla, cukru a mouky.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest