5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Výtečné koblihy můžou být i slané, zejména pokud se jedná o rodinnou večeři. Toto jedinečné zpracování jater a brambor si zamilujete na první ochutnání.

Na teplých slaných koblihách si zaručeně pochutnáte. Lze je podávat samotné se zakysanou smetanou, nebo jako příloha k vývaru nebo jiné polévce. Zakysanou smetanu můžete případně dochutit česnekem nebo chilli.

Zdroj obrázku: recept-duhovka, Recept na slané koblihy s játry a bramborami.

Recept na slané koblihy s játry a bramborami

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Celkový čas 2 hodiny
Porcí 30 ks
Připravujeme slané koblihy plněné játry a bramborami, délka přípravy 2 hodiny.

Potřebné vybavení

  • 1 Mísa
  • 1 Hrnec
  • 1 Pánev
  • Mlýnek na maso

Suroviny

  • 500 g Brambor
  • 800 g Mouky
  • 250 g Kuřecích jater
  • 1 ks Cibule
  • 60 g Másla
  • 2 lžíce Oleje
  • 1 lžička Droždí v prášku
  • 1/2 lžíce Soli
  • 1 lžíce Cukru
  • 1 ks Bobkový list
  • Kopr, mletý černý pepř

Postup 

  • Oloupané brambory uvaříme.
  • Do mísy si nalijeme 500 ml bramborového vývaru.

    Zdroj: recept-duhovka, Do mísy si nalijeme vývar z uvařených brambor

  • Přidáme a rozpustíme v něm máslo.
  • Přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje., droždí, sůl a cukr.
    Přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje

    Zdroj: recept-duhovka, Přidáme 2 lžíce slunečnicového oleje

  • Vše pořádně promícháme.
  • Postupně přidáme mouku a vytvoříme těsto.
    Postupně přidáme mouku a vytvoříme těsto

    Zdroj: recept-duhovka, Vytvoříme těsto

  • Přikryjeme kuchyňskou utěrkou a necháme 45 minut kynout.
    Těsto kyne

    Zdroj: recept-duhovka, Necháme kynout těsto

  • Mezitím si na pánvi orestujeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli.
    Orestujeme cibulku nakrájenou na kostičky

    Zdroj: recept-duhovka, Orestujeme dozlatova na kostičky nakrájenou cibuli

  • Také si uvaříme omytá játra se solí a bobkovým listem.
    Připravíme játra

    Zdroj: recept-duhovka, Připravíme si játra

  • Játra a i brambory necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
  • Nyní brambory i játra pomeleme na mlýnku na maso.
  • Do namleté směsi přidáme orestovanou cibuli, nasekaný kopr, špetku soli a pepře.
    Nyní brambory i játra pomeleme na mlýnku na maso

    Zdroj: recept-duhovka, Nyní brambory i játra pomeleme

  • Vše promícháme.
  • Vykynuté těsto naolejovanýma rukama prohněteme a rozdělíme na 30 stejných kusů.
  • každý kousek vytvarujeme do plochého cca 10 cm velkého kulatého koláčku,
  • Na střed dáme lžící směs.
    Na střed dáme lžící směs

    Zdroj: recept-duhovka, Na střed dáme lžící směs

  • Z obou stran spojíme navrchu a tím vytvoříme koblihu.
  • Na rozpáleném oleji smažíme koblihy dozlatova.
  • Vyndáváme na papírové utěrky.
    Vyndáváme na papírové utěrky

    Zdroj: recept-duhovka, Vyndáváme na papírové utěrky

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Chod: Hlavní jídlo, Příloha, Večeře
Kuchyně: Balkánská
Klíčové slovo: játra, plněné koblihy, slané koblihy


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest