Jednoduché, ale fenomenálně chutné jídlo? Jste tu správně! Tato zapečená směs masa se zakysanou smetanou a rýží příjemně pohostí celou vaši rodinu. Pouze 7 surovin a upečete skvostný pokrm, na kterém si pochutnáte k obědu i večeři. Jídlo je typickým příkladem toho, kdy potřebujeme během chvíle uvařit syté jídlo pro více členů rodiny a ideálně během krátké doby. Součástí pokrmu je předvařená rýže, kterou si připravíme dle běžného postupu nebo návodu na obalu. Rýže je hotová, jakmile je lepkavá.
Recept na zapečené maso s rýží a smetanou
Délka pečení v troubě 30 minut.
Ingredience pro přípravu
- 300 g kuřecích řízků
- 100 g sýra
- 150 g rýže
- 250 g zakysané smetany
- 120 ml vody
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mleté červené papriky
Postup přípravy
1. Během vaření rýže si nakrájíme kuřecí maso na menší kousky.
2. V zapékací míse si smícháme hotovou rýži s kuřecím masem a v samostatné misce smícháme zakysanou smetanu s vodou, solí a červenou paprikou.
3. Tuto omáčku nalejeme do směsi rýže a masa a dáme si předehřát troubu na 200°C.
4. Zapékací mísu zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 20 minut.
5. Během pečení si nastrouháme sýr a ten po 20 minutách pečení nasypeme na povrch porkmu.
6. Nyní zapékací mísu dáme opět do trouby na 10 minut a pečeme do rozpuštění sýra.
Experimentujte s kořením a sýrem
Jakmile vás toto jídlo omrzí, přidávejte do směsi svoje oblíbené koření nebo bylinky, jaké máte rádi. Nebojte se posypat povrch různými druhy sýrů. Skvělý bude jistě kromě běžného Eidamu a Goudy například parmazán, cheddar nebo mozzarella. Otevřete uzdu fantazie a dochuťte si jídlo dle svého.