Jednoduché, ale fenomenálně chutné jídlo? Jste tu správně! Tato zapečená směs masa se zakysanou smetanou a rýží příjemně pohostí celou vaši rodinu. Pouze 7 surovin a upečete skvostný pokrm, na kterém si pochutnáte k obědu i večeři. Jídlo je typickým příkladem toho, kdy potřebujeme během chvíle uvařit syté jídlo pro více členů rodiny a ideálně během krátké doby. Součástí pokrmu je předvařená rýže, kterou si připravíme dle běžného postupu nebo návodu na obalu. Rýže je hotová, jakmile je lepkavá.

Recept na zapečené maso s rýží a smetanou

Délka pečení v troubě 30 minut.

Ingredience pro přípravu

  • 300 g kuřecích řízků
  • 100 g sýra
  • 150 g rýže
  • 250 g zakysané smetany
  • 120 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky

Postup přípravy

1. Během vaření rýže si nakrájíme kuřecí maso na menší kousky.

2. V zapékací míse si smícháme hotovou rýži s kuřecím masem a v samostatné misce smícháme zakysanou smetanu s vodou, solí a červenou paprikou.

3. Tuto omáčku nalejeme do směsi rýže a masa a dáme si předehřát troubu na 200°C.

Omáčku nalejeme do zapékací mísy.
Zdroj obrázku: gazdynja, Omáčku nalejeme do zapékací mísy.

4. Zapékací mísu zakryjeme alobalem a dáme do předehřáté trouby na 20 minut.

5. Během pečení si nastrouháme sýr a ten po 20 minutách pečení nasypeme na povrch porkmu.

Posypeme nastrouhaným sýrem.
Zdroj obrázku: gazdynja, Posypeme nastrouhaným sýrem.

6. Nyní zapékací mísu dáme opět do trouby na 10 minut a pečeme do rozpuštění sýra.

Experimentujte s kořením a sýrem

Jakmile vás toto jídlo omrzí, přidávejte do směsi svoje oblíbené koření nebo bylinky, jaké máte rádi. Nebojte se posypat povrch různými druhy sýrů. Skvělý bude jistě kromě běžného Eidamu a Goudy například parmazán, cheddar nebo mozzarella. Otevřete uzdu fantazie a dochuťte si jídlo dle svého.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest