Čokoládový krém je velmi oblíbenou a velmi důležitou složkou mnoha dortů. Mohou si jej připravit i vegani, se správným receptem se dá udělat zcela bez použití mléka a vajec.
Důležitou složkou téměř každého dortu je krém. Ten slouží nejen pro spojení jednotlivých jeho vrstev, ale také je potřebný na ozdobu. Čokoládový krém, který si bez výčitek mohou dopřát i vegani, je stejně chutný jako ten, na jehož přípravu potřebujeme mléko.
Recept na Čokoládový krém připravený bez použití mléka
Čokoládový krém, na jehož přípravu není potřeba ani mléko ani vejce.
Potřebné vybavení
- hrnce
- metlička
- ruční mixér
Suroviny
- 400 mililitrů kokosového mléka
- 150 gramů cukru krystalu
- 50 gramů kukuřičného škrob u (lze nahradit hladkou moukou)
- 70 gramů hořké čokolády (obsah kakaa 70 %)
- 280 mililitrů kokosového krému
Postup
- Kokosové mléko by mělo být před použitím vychlazené. Proto je dobré jej předem umístit na několik hodin do lednice.
- Mléko dáme do hrnce, kam přidáme také cukr, kukuřičný škrob a směs promícháme.
- Směs necháme v hrnci na sporáku pomalu přejít do varu. Po celou dobu ji mícháme, aby nedošlo k připálení.
- Jakmile směs začne houstnout, vezmeme si metličku a snížíme var na minimum.
- Ve chvíli, kdy bude směs hustá jako pudink, sundáme ji ze sporáku.
- Do horkého základu přidejte vmícháme hořkou čokoládu.
- Mícháme dokud nám nevznikne hladká směs.
- Kokosovou smetanu za pomoci ručního mixéru změníme na nadýchaný krém.
- Obě směsi spojíme.
- Hotový krém můžeme ihned použít na zdobení dortu.
Poznámky
- Aby nám čokoládová směs rychleji vychladla, můžeme využít vodní lázeň se studenou vodou.
- Krém je možné skladovat v lednici, je ale dobré jej zakrýt potravinářskou fólií.