Snídaně jako od šéfkuchaře, tak bychom nazvali tato míchaná vajíčka. Nacvičte si tento recept a při vhodné příležitosti míchaná vajíčka uvařte návštěvě. Zaručeně vás pochválí za nejlepší snídani v životě. Cele tajemství netkví pouze v postupu přípravy, ale také v tajné ingredienci. Díky tomu jsou míchaná vajíčka dokonale lehká a vzdušná. Počet vajec si zvolte sami, nezapomeňte však, že všichni členové rodiny vás požádají o další porci.
Recept na dokonalá míchaná vajíčka
Ingredience pro přípravu
- vejce
- mléko
- sůl a pepř
- máslo
- smetana 33%
Postup přípravy
1. Do mísy si rozklepneme vajíčka a osolíme a opepříme.
2. Přidáme trochu mléka a vše řádně prošleháme vidličkou.
3. Dále si vedle v kastrolu nebo na pánvi rozpustíme lžíci másla, které trochu orestujeme a tím nám vznikne “hnědé” máslo s oříškovou chutí.
4. Máslo nyní odstavíme a přidáme k němu ušlehaná vejce.
5. Nyní, těsně předtím, než jsou vejce hotová, přidáme naši “super tajnou” přísadu – smetanu, díky které budou vajíčka vzdušná a jemná.
6. Vše dobře promícháme, případně ještě dochutíme.
Tip šéfkuchaře
Chcete-li uvařit ta nejdokonalejší míchaná vajíčka, udělejte si malinko více času, ale výsledek bude stát za to. Uděláte v procesu přípravy jedinou změnu. Nebudete vajíčka připravovat na přímém ohni sporáku, ale ve vodní lázni. Vodní lázeň musí být připravená tak, aby se dno vrchního kastrolu nedotýkalo vody a bylo těsně nad hladinou. Ochutnáte nepopsatelné jídlo.