Přáli jste si mít někdy tak velkou porci zmrzliny, že jste se jí mohli doslova zasytit? Připravíme si neskutečně lahodnou a smetanovou domácí zmrzlinu pouze ze dvou ingrediencí a obložíme ji kakaovými sušenkami. Pokud tohoto dezertu připravíte celý plech jako my, už nebude žádná nouze o zmrzlinu během celého léta. Jako sušenky jsme použijte nejlépe kakaové Bebe, které se na to náramně hodí svojí chutí i texturou. Samozřejmě pokud máte doma jiné kakaové sušenky, klidně je spotřebujte. V konečném výsledku vytvoříte v podstatě takové domácí “mega eskymo”, které vám budou děti ukrajovat potají z mrazáku.

Recept na smetanovou zmrzlinu s kakaovými sušenkami

Ingredience pro přípravu

  • 500 ml smetany 33%
  • 370 g kondenzovaného mléka (např. Salko)
  • kakaové sušenky (např. Bebe)

Postup přípravy

1. Do větší misky si nalejeme smetanu, kterou ručním mixérem ušleháme.

Do větší misky si nalejeme smetanu, kterou ručním mixérem ušleháme.
Zdroj obrázku: Готовим Вкусные Рецепты, Do větší misky si nalejeme smetanu, kterou ručním mixérem ušleháme.

2. Jakmile nám smetana zhoustne, začneme během šlehání přilévat postupně kondenzované mléko.

3. Šleháme tak dlouho, dokud nemáme tuhou krásnou pěnu.

4. Následně dáme smetanu na 2 hodiny do mrazáku a poté ji opět prošleháme mixérem.

Následně dáme smetanu na 2 hodiny do mrazáku a poté ji opět prošleháme mixérem.
Zdroj obrázku: Готовим Вкусные Рецепты, Následně dáme smetanu na 2 hodiny do mrazáku a poté ji opět prošleháme mixérem.

5. Vezmeme si hlubší plech ro rozměru ideálně 25 x 23 cm a na jeho dno vyskládáme kakaové sušenky.

Vezmeme si hlubší plech ro rozměru ideálně 25 x 23 cm a na jeho dno vyskládáme kakaové sušenky.
Zdroj obrázku: Готовим Вкусные Рецепты, Vezmeme si hlubší plech ro rozměru ideálně 25 x 23 cm a na jeho dno vyskládáme kakaové sušenky.

6. Smetanu navrstvíme na sušenky a povrch uhladíme.

Smetanu navrstvíme na sušenky a povrch uhladíme.
Zdroj obrázku: Готовим Вкусные Рецепты, Smetanu navrstvíme na sušenky a povrch uhladíme.

7. Na povrch vyskládáme kakaové sušenky, aby pokryly celou vrstvu.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!
Nejlepší zákusky z kuchyně

8. Nakonec dáme plech na noc do mrazáku.

Nakonec dáme plech na noc do mrazáku.
Zdroj obrázku: Готовим Вкусные Рецепты, Nakonec dáme plech na noc do mrazáku.

9. Podáváme jako řezy.

Výhody domácí zmrzliny

Nejen že je příprava domácí zmrzliny zábavná činnost, na jejímž konci vás čeká sladká odměna. Zároveň přesně víte, co jste do smetany přidali a nemusíte se bát nežádoucích přísad a chemických konzervantů. Díky snadné přípravě budete mít dostatek přísunu této sladké mražené pochoutky po celé horké léto. Zároveň se postupně nebojte se zmrzlinou experimentovat a přidávejte ovoce nebo kakao do smetany.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest