5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Větrníky bez odpalování jsou skvělou alternativou k tradičním receptům na odpalované těsto. I přesto, že nevycházím z odpalovaného těsta, chutnají jako ty z cukrárny nebo ještě lépe – doporučuji vyzkoušet. Připravila jsem recept pro rodinnou oslavu a sklidily velký úspěch. Pojďme se do toho pustit!

Příprava větrníků bez odpalování je skvělým způsobem, jak si tento klasický dezert užít s menší námahou a časovou investicí

Klíčem je použití speciální směsi, podobné jako na odpalované těsto, kterou jednoduše smícháte s olejem a vajíčky. To zaručuje jemnou a nadýchanou strukturu těsta bez potřeby náročného odpalování. Výsledné hladké těsto se pak snadno aplikuje pomocí cukrářského sáčku na plech do tvaru větrníků. Pečeme při 180°C – což zajišťuje, že větrníky získají krásně zlatavou barvu a udrží si svou lehkost. Krémová náplň kombinuje smetanu ke šlehání s pudinkem, což dodává větrníkům bohatou a jemnou chuťovou vrstvu, která dokonale kontrastuje s lehkým těstem. Závěrečnou sladkou tečkou je namočení vršků větrníků do karamelu, který přináší příjemnou křupavost a hlubokou karamelovou chuť. Tento postup umožňuje vytvořit lahodné větrníky s minimálním úsilím, ale i tak s maximálním chuťovým efektem – přidejte si stejně jako já tento recept mezi své oblíbené domácí dezerty do kuchařky.

Tvarování větrníků bez odpalování

Recept na jednoduché větrníky bez odpalování

Autor receptu: Jana Duchoňová
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 20 minut
Čas vaření 15 minut
Celkový čas 35 minut
Porcí 12 porcí
Tyto lehké a nadýchané větrníky bez odpalování plněné krémem vás okouzlí svou chutí i vzhledem

Potřebné vybavení

  • Pečící papír
  • Robot
  • cukrářský sáček

Suroviny

Těsto na větrníky:

  • 100 g směsi na odpalované těsto
  • 100 g oleje
  • 150 g vajíček (přibližně 3 střední vejce)

Krém do větrníků:

  • 350 g šlehačky
  • 75 ml vody
  • 100 g vanilkového pudinku bez vaření
  • 300 ml vody
  • 2 lžíce hotového karamelu

Karamelová poleva:

  • fondán (podle potřeby)
  • karamel (podle potřeby)

Postup 

  • Do mísy vložte směs na odpalované těsto, olej a vajíčka. Všechny ingredience mixujte robotem, dokud nevznikne hladké těsto.
  • Přeneste těsto do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytvořte malé větrníky.
  • Pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 10-15 minut, dokud nejsou zlatavé. Během pečení troubu neotvírejte, aby těsto naskočilo.
  • Ušlehejte 350 g šlehačky robotem. Jakmile začne houstnout, přidejte 75 ml vody a pokračujte v šlehání.
    Krém

    Krém do větrníků bez odpalování

  • Připravte 100 g pudinku bez vaření s 300 ml vody podle pokynů na obalu. K pudinku přidejte jednu polovinu ušlehané šlehačky a druhou polovinu smíchejte s 2 lžícemi hotového karamelu.
  • Oba krémy dejte do cukrářského sáčku a naplňte větrníky nejprve vanilkovým, poté karamelovým krémem.
    Domácí větrníky

    Náplň do domácích větrníků

  • V hrnci rozpusťte karamel a fondán a jednotlivé větrníky v něm namočte, aby získaly lesklý karamelový povrch.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 120 Kč
Chod: Sladké
Kuchyně: Česká
Klíčové slovo: dezert, karameová poleva, krém do větrníků, těsto na větrníky, větrníky
Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest