Dnešní doba je uspěchaná a někdy si rádi práci ulehčíme, aby jsme ušetřili trochu času. Zejména když produkt, který použijeme je kvalitní a téměř nikdo nepozná, že není vyrobený doma. Ano, řeč je o listovém těstu, které je v dnešní době, pokud je čerstvé, kvalitní a lze z něj vyčarovat spoustu dobrot sladkých ale i slaných.

Listové těsto připravené doma je skvělé, ale v tomto případě hodně náročně hlavně na čas a proto občas rádi sáhneme po tom hotovém listovém těstu. Já osobně mám nejradši to čerstvé chlazené vyválené a zabalené do ruličky. Ale v obchodní síti jsou i listová těsta mražená, novější listové těsto z másla a dokonce listové těsto s droždím – jakési plundrové. Kdysi jsem občas sehnala i listové těsto celozrnné, ale bohužel jsem jej už delší dobu neviděla.

Dnes si povíme něco o receptu na klasické kremrole z úplně obyčejného listového těsta, které jsou z hotového těsta hrozně snadné a rychlé a přitom jsou s kvalitně vyšlehaným sněhem anebo krémem velice luxusním dezertem vypadajícím elegantně a lákavě.

Recept na sněhové kremrolky

Ingredience na přípravu tohoto luxusního dezertu, který přetrval věky

  • na 30 kousků kremrolí potřebujeme 2 balení listového těsta
  • 2 žloutky na potírání trubiček
  • tuk na mazání kovových trubiček

Sníh

  • 3 bílky
  • 200 g cukru

Postup pečení a plnění kremrolí

Obrázek receptu na Klasické kremrole se sněhem, tradiční stoletý dezert stále hvězdou našeho stolu
Foto: cooky.cz, Recept na Klasické kremrole se sněhem

1. Rozválené listové těsto nařežeme jedno cca na 15 proužků, které potřeme žloutkem rozšlehaným s kapkou vody.

2. Kovové trubičky potřeme tukem a proužky těsta na ně natočíme tak, aby se překrývali.

Foto: cooky.cz, Příprava kremrolek

3. Pokládáme na plech vystlaný pečícím papírem a znovu ještě jednou potřeme žloutkem.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě na 210 stupňů cca 10 minut.

Šmetrdóle, kremrolky s lahodnou ovocnou pěnou

5. Po upečení stáhneme ještě za horka z kovových trubiček a necháme vychladnout.

6. Bílky mícháme metličkou ve vodní lázni do rozpuštění cukru, bílky musí být hladké. Poté šleháme šlehačem na 3. a 4. stupni, dokud sníh není tuhý.

Obrázek receptu na Klasické kremrole se sněhem, tradiční stoletý dezert stále hvězdou našeho stolu
Foto: cooky.cz, Recept na Klasické kremrole se sněhem, tradiční stoletý dezert stále hvězdou našeho stolu

7. Vychladlé trubičky plníme sněhem z obou stran pomocí cukrářského sáčku s řezanou špičkou. Hotové poprášíme moučkovým cukrem.

Doporučení

Nemáte-li těsto rozválené, doporučuji rozválet na tloušťku 2-3 mm a proužky nakrájet na velikost 1,5 cm x 20-25 cm.

zdroj: cooky.cz, částečně upraveno AI

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest