5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Přejít na video Tisknout recept

Pečené batáty jsou jednou z chutných příloh. Batáty u nás získávají stále více na své popularitě. Tyto pečené sladké brambory se stanou i u Vás velmi oblíbeným pokrmem a to díky velmi zajímavé nasládlé chuti a kombinaci koření. Jsou perfektní přílohou ke kari nebo k pečenému i grilovanému masu. Kořeněné batáty si můžeme ale dát jen tak s bílým jogurtem a čerstvým koriandrem nebo čerstvou petrželí a nakrájenými chilli papričkami. Díky tomu mohou být i chutným vegetariánským jídlem.

Příprava lahodných kořeněných batátů Vám zabere pouhých 10 minut. Samotné pečení 30-45 minut podle konkrétní trouby.

Video recept na kořeněné batáty pečené v troubě.

Lahodný recept na kořeněné batáty pečené v troubě

Autor receptu: Veronika Sobotková
5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 10 minut
Čas vaření 45 minut
Celkový čas 55 minut
Porcí 4 osoby
Ať už batáty jako hranolky nebo na kostičky, pečené a chutně kořeněné jsou prostě výjimečně chutné.

Potřebné vybavení

  • 1 Trouba
  • 1 Plech na pečení

Suroviny

  • 1 kg sladkých brambor oloupaných a nakrájených na kostičky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce Garam masala
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kurkumy
  • 1-2 lžičky soli

Postup 

  • Batáty oloupeme a nakrájíme na větší kostičky
  • Brambory vložíme do mísy, přidáme všechno odměřené koření a olej. Důkladně vše promícháme
  • Kořeněné batáty přendáme na velký plech a vložíme do předehřáté trouby
  • Pečeme při 200°C po dobu 30-45 min., dokud batáty nezměknou a nezačnou zlátnout
  • Hotové batáty vyjmeme z trouby a podáváme
  • Dobrou chuť!

Video recept

Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 85 Kč
Chod: Příloha
Kuchyně: Arabská
Klíčové slovo: Batáty, Kořeněné a pečené batáty



5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest