Zatím nehodnoceno
Přejít na recept Tisknout recept

Tento recept na pečené feferonky naložené ve vinném octu je ideální pro milovníky pikantních příloh. Pečené papriky získají specifickou chuť, kterou doplní vinný ocet a sůl. Feferonky nebo pálivé papriky jsou nejlepší po měsíc trvajícím nakládání, kdy se chutě plně rozvinou. Lze je jíst i druhý den, ale delší odležení jim přidá na chuti.

Nejprve pečeme feferonky v troubě, dokud nezměknou a nezezlátnou. Poté je oloupeme a naskládáme do sklenic. Směs vinného octa a soli nalijeme na papriky, aby byly zcela ponořené. Naložené feferonky nevyžadují sterilizaci ani bain-marie. Sklenice uložíme do spíže a necháme odležet.

Zdroj obrázku: reteteculinare, Feferonky připravené na nakládání

Recept na pečené pálivé papriky, nakládané ve vinném octu

Autor receptu: Jana Duchoňová
Zatím nehodnoceno
Čas přípravy 45 minut
Čas vaření 20 minut
Celkový čas 1 hodina 5 minut
Porcí 1 sklenice
Lahodné pečené feferonky/pálivé papriky, které jsou naložené v octové směsi jsou skvělou přílohou k masovým pokrmům

Potřebné vybavení

  • Plech na pečení
  • Sklenice na nakládání

Suroviny

  • 2 kg masitých feferonek
  • 500 ml vinného octa (9 %)
  • sůl

Postup 

  • Feferonky umyjte, osušte a pečte na mírnou teplotu, dokud nezměknou a místy nezezlátnou.
    Recept na nakládané pálivé papriky

    Zdroj obrázku: reteteculinare, Nakládané pálivé papriky ve sklenici

  • Opatrně oloupejte spálenou slupku pomocí ostrého nože. Loupání usnadní jemné naříznutí slupky a stažení od ocasu ke špičce.
    Nakládané feferonky

    Zdroj obrázku: reteteculinare, Pečení feferonek

  • Smíchejte vinný ocet se solí a míchejte, dokud se sůl nerozpustí.
  • Feferonky naskládejte do sklenic, zalijte nálevem tak, aby byly zcela ponořené, a pevně uzavřete.
    Recept na nakládané pálivé papriky

    Zdroj obrázku: reteteculinare, Nakládané pálivé papriky ve sklenici

  • Sklenice umístěte do spíže a nechte alespoň měsíc odležet, aby se chutě propojily.
Uložit do Mé kuchařky
Cena: do 30 Kč
Chod: Speciální příležitosti
Kuchyně: Mezinárodní
Klíčové slovo: feferonky, nakládané papriky, nakládání, ocet, pálivé papriky



Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest