Tento recept na pečené feferonky naložené ve vinném octu je ideální pro milovníky pikantních příloh. Pečené papriky získají specifickou chuť, kterou doplní vinný ocet a sůl. Feferonky nebo pálivé papriky jsou nejlepší po měsíc trvajícím nakládání, kdy se chutě plně rozvinou. Lze je jíst i druhý den, ale delší odležení jim přidá na chuti.
Nejprve pečeme feferonky v troubě, dokud nezměknou a nezezlátnou. Poté je oloupeme a naskládáme do sklenic. Směs vinného octa a soli nalijeme na papriky, aby byly zcela ponořené. Naložené feferonky nevyžadují sterilizaci ani bain-marie. Sklenice uložíme do spíže a necháme odležet.
Recept na pečené pálivé papriky, nakládané ve vinném octu
Potřebné vybavení
- Plech na pečení
- Sklenice na nakládání
Suroviny
- 2 kg masitých feferonek
- 500 ml vinného octa (9 %)
- sůl
Postup
- Feferonky umyjte, osušte a pečte na mírnou teplotu, dokud nezměknou a místy nezezlátnou.
Zdroj obrázku: reteteculinare, Nakládané pálivé papriky ve sklenici
- Opatrně oloupejte spálenou slupku pomocí ostrého nože. Loupání usnadní jemné naříznutí slupky a stažení od ocasu ke špičce.
Zdroj obrázku: reteteculinare, Pečení feferonek
- Smíchejte vinný ocet se solí a míchejte, dokud se sůl nerozpustí.
- Feferonky naskládejte do sklenic, zalijte nálevem tak, aby byly zcela ponořené, a pevně uzavřete.
Zdroj obrázku: reteteculinare, Nakládané pálivé papriky ve sklenici
- Sklenice umístěte do spíže a nechte alespoň měsíc odležet, aby se chutě propojily.