Vítejte ve světě gurmánských snídaní, svačin nebo večeří, kde se tradiční a moderní chutě setkávají v dokonalé harmonii. Pokud jste milovníky croissantů a hledáte způsob, jak své pokrmy povýšit na zcela novou úroveň, máme pro vás neodolatelný recept, který vás dostane: croissanty z listového těsta plněné vajíčkovou a lososovou pomazánkou. Tyto croissanty nejsou jen obyčejným pečivem, jsou neskutečně výborné, a hlavně si je můžete dopřát kdykoli během dne.

Představte si křehké a nadýchané croissanty, jejichž jemná struktura se rozplývá na jazyku, k tomu přidejte bohatou a krémovou vajíčkovou pomazánku, která dodá vašim chuťovým buňkám jemný, ale zároveň výrazný zážitek. A jako třešnička na dortu je uzený losos smíchaný s tvarohem a dochucený koprem a citronem. Celý tento pokrm má luxusní nádech. Tento recept je ideální nejen pro víkendové snídaně, ale také pro speciální příležitosti, kdy chcete své hosty okouzlit něčím zajímavým.

Připravte se na to, že tento recept se stane hitem nejen ve vaší kuchyni. Jeho atraktivní vzhled a jednoduchost bude inspirací pro mnoho dalších milovníků dobrého jídla. Tak pojďme na to a připravme si společně tyto fantastické croissanty!

Recept na Croissanty z Listového těsta

Croissanty z Listového Těsta, které si naplníme Vajíčkovou a Lososovou pomazánkou
Obrázek: cooky.cz, Croissanty z Listového Těsta, které si naplníme Vajíčkovou a Lososovou pomazánkou

Na výrobu Croissantů potřebujeme

  • 1 rozválené listové těsto
  • 1 vejce na potření

Délka přípravy nám zabere 5 minut a délka pečení 20 minut.

Postup

1. Předehřejeme si troubu na 180 stupňů.
2. Rozložíme si listové těsto, které si pomocí kráječe na pizzu, nakrájíme na rovnostranné trojúhelníky.
3. Nyní trojúhelník zarolujeme, od té širší části po tu nejužší. Vytvořené croissanty pomašlujeme vajíčkem a dáme péct do předehřáté trouby na dobu 20 minut (pečeme dokud nebudou dozlatova)
4. Hotové croissanty necháme na mřížce vychladnout. Po vychlazení je rozřízneme a můžeme plnit pomazánkami.

Vajíčková pomazánka – recept:

Na výrobu vajíčkové pomazánky budeme potřebovat:

Croissanty z Listového Těsta, které si naplníme Vajíčkovou a Lososovou pomazánkou
Obrázek: cooky.cz, Croissanty z Listového Těsta, které si naplníme Vajíčkovou a Lososovou pomazánkou
  • 4ks vajec, uvařených natvrdo
  • 1 lžičku plnotučné hořčice
  • 2-3 lžíce majonézy
  • 1/2 červené cibule, nakrájená najemno
  • 1-2 větší kyselé okurky, nakrájené najemno
  • sůl a pepř na dochucení

Délka výroby zabere asi 30 minut včetně uvaření a zchlazení vajec.

Postup:

1. Uvaříme si vejce natvrdo – do rendlíku dáme vodu a do ní dáme vejce, přivede vodu k varu a nyní stopneme čas 10 minut, voda by po celou dobu měla jemně probublávat. Po uplynutí doby vejce schladíme studenou vodou.
2. Uvařená vejce nakrájíme pomocí kráječe nebo na jemné kostičky, k vejcím přidáme nakrájenou cibuli, kyselou okurku, majonézu a plnotučnou hořčici. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.

Lososová pomazánka – recept:

Croissanty z Listového Těsta, které si naplníme Vajíčkovou a Lososovou pomazánkou
Obrázek: cooky.cz, Croissanty z Listového Těsta, které si naplníme Vajíčkovou a Lososovou pomazánkou

Na výrobu lososové pomazánky budeme potřebovat:

  • 100 g uzeného lososa, nakrájeného najemno
  • 100 g tučného tvarohu
  • 1 hrst čerstvého kopru, nadrobno nasekaný
  • 1/2 limetky (šťávu z limetky)
  • 1/2 malé červené cibule, nadrobno nakrájenou
  • sůl a pepř na dochucení

Délka výroby zabere asi 15 minut.

Postup:

1. Všechny nakrájené ingredience (uzený losos, červenou cibuli, kopr) dáme do větší misky.
2. Přidáme tvaroh, důkladně promícháme a dochutíme solí, pepřem a limetkovou šťávou.

Rozkrojené croissanty naplníme vyrobenými pomazánkami a k tomu můžeme přidat například čerstvý zeleninový salát a uvidíte, že z takové večeře do druhého dne nic nezbyde.

Další recepty na pomazánky

Video recept na domácí croissanty s vajíčkovou a lososovou pomazánkou

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest