Nezkusit tyto nepečené kokosové řezy by byl doslova hřích. Stíháte je během chvilky, což je ideální, když se vám ozve nečekaná návštěva pár minut před příchodem. A že jste je stihli za 15 minut vám nikdo neuvěří.
Základ kokosového dezertu tvoří oblíbené máslové sušenky Petit Buerre, díky kterým nemusíte ani zapnout troubu. Celá dobrota je vylepšená trochou bílé čokolády, která dodá dezertu jemnou chuť. Během horkých letních dnů doporučujeme kostky podávat vychlazené, vaši hosté budou jako smyslů zbavení.
Recept na rychlé nepečené kokosové kostky
Potřebné vybavení
- 1 Hrnec
- 1 Mísa
- 1 Forma 25 x 35 cm
Suroviny
- 800 g Sušenek Petit Buerre (nebo jakékoliv máslové sušenky, které máte vyzkoušené na přípravu zákusků)
Ingredience na krém
- 2 l Mléka
- 3 sáčky Vanilkového cukru
- 300 g Cukru
- 200 g Kokosu
- 200 ml Sladké smetany (na šlehání)
- 100 g Bílé čokolády
- 200 g Jemného kukuřičného škrobu (např. Gustin)
Zdobení
- 100 g Šlehačky v prášku (prodává se také jako sušená smetana nebo smetana v prášku)
- 150 ml Mléka
Postup
- Nejprve si připravíme náplň.
- Dáme si vařit 1,5 litru mléka s cukrem a vanilkovým cukrem.
- Vedle v míse si rozšleháme kukuřičný škrob s 500ml mléka.
- Přidáme do horkého mléka v hrnci a vaříme do zhoustnutí.
- Přidáme sladkou smetanu, kokos a několik minut dále vaříme.
- Přidáme nalámanou bílou čokoládu a počkáme, dokud se zcela nerozpustí.
- Do formy naskládáme první vrstvu suchých sušenek a na ně první vrstvu krému.
- Takto uděláme celkem 4 vrstvy, končíme tedy krémem.
- Přes noc necháme s lednici, aby sušenky krásně změkly.
- Vyšleháme šlehačku s mlékem a namažeme na dort.