5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Nezkusit tyto nepečené kokosové řezy by byl doslova hřích. Stíháte je během chvilky, což je ideální, když se vám ozve nečekaná návštěva pár minut před příchodem. A že jste je stihli za 15 minut vám nikdo neuvěří.

Základ kokosového dezertu tvoří oblíbené máslové sušenky Petit Buerre, díky kterým nemusíte ani zapnout troubu. Celá dobrota je vylepšená trochou bílé čokolády, která dodá dezertu jemnou chuť. Během horkých letních dnů doporučujeme kostky podávat vychlazené, vaši hosté budou jako smyslů zbavení.

Zdroj obrázku: depositphotos, Recept na nepečené kokosové kostky.

Recept na rychlé nepečené kokosové kostky

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 15 minut
Celkový čas 15 minut
Porcí 1 forma
Připravíme si luxusní kokosový dezert, který je velmi rychlý na přípravu a hodí se i jako záchrana pro návštěvu na poslední chvíli.

Potřebné vybavení

  • 1 Hrnec
  • 1 Mísa
  • 1 Forma 25 x 35 cm

Suroviny

  • 800 g Sušenek Petit Buerre (nebo jakékoliv máslové sušenky, které máte vyzkoušené na přípravu zákusků)

Ingredience na krém

  • 2 l Mléka
  • 3 sáčky Vanilkového cukru
  • 300 g Cukru
  • 200 g Kokosu
  • 200 ml Sladké smetany (na šlehání)
  • 100 g Bílé čokolády
  • 200 g Jemného kukuřičného škrobu (např. Gustin)

Zdobení

  • 100 g Šlehačky v prášku (prodává se také jako sušená smetana nebo smetana v prášku)
  • 150 ml Mléka

Postup 

  • Nejprve si připravíme náplň.
  • Dáme si vařit 1,5 litru mléka s cukrem a vanilkovým cukrem.
  • Vedle v míse si rozšleháme kukuřičný škrob s 500ml mléka.
  • Přidáme do horkého mléka v hrnci a vaříme do zhoustnutí.
  • Přidáme sladkou smetanu, kokos a několik minut dále vaříme.
  • Přidáme nalámanou bílou čokoládu a počkáme, dokud se zcela nerozpustí.
  • Do formy naskládáme první vrstvu suchých sušenek a na ně první vrstvu krému.
  • Takto uděláme celkem 4 vrstvy, končíme tedy krémem.
  • Přes noc necháme s lednici, aby sušenky krásně změkly.
  • Vyšleháme šlehačku s mlékem a namažeme na dort.
Uložit do Mé kuchařky
Chod: Dezert, Sladké
Kuchyně: Evropská kuchyně
Klíčové slovo: dort, kokos, kokosové řezy, nepečený, nepečený dort, zákusek


5 hvězdiček od 1 kuchaře (1 hodnocení bez komentáře)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest