Pokud milujete ořechy jako my, pusťme se dnes spolu do tohoto receptu. Přestože my použijeme na sypání pistácie, není to nezbytně nutné. Použijte jakékoliv ořechy, které máte po ruce nebo k ním máte přístup. Bezpochybně se jako posyp hodí i nasekané vlašské nebo pekanové ořechy, mandle a již dlouho chceme zkusit variantu s arašídy. Pochoutka v kombinaci křehkého těsta, čokolády a ořechů je fantastická, vezměte svůj výtvor na ochutnávku do práce nebo sraz s přáteli. Zaručeně cukroví není přeslazené, skvělé se hodí ke kávě i mléku.

Recept na máčené sušenky v čokoládě

Délka pečení v troubě 15 minut. Vyjít by vám mělo 36 kusů sušenek.

Ingredience pro přípravu

  • 1 hrnek mouky
  • 1 hrnek mletých mandlí
  • 1/2 hrnku másla
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 1 tabulka čokolády dle chuti
  • jemně nasekané pistácie na posyp

Postup přípravy

1. Smícháme si máslo, cukr, mouku a mandle.

2. Hmotu dáme na 1 hodinu do lednice a mezitím si dáme předehřát troubu na 165°C.

3. Těsto si nakrájíme na přibližně 5 cm dlouhé tyčinky a podélně je všechny rozkrojíme.

4. Rozkrojenou stranou dolů položíme na plech vyložený pečícím papírem.

5. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova přibližně 15 minut.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!

6. Prozatím si rozpustíme nalámanou čokoládu ve vodní lázni.

7. Každou sušenku postupně namočíme do půlky v čokoládě a hned nato do nasekaných ořechů.

8. Vrátíme na plech, dokud nám čokolády neztuhne.

Polomáčené sušenky v čokoládě s pistáciemi.
Zdroj obrázku: grandmascookbook, Polomáčené sušenky v čokoládě s pistáciemi.

Pistácie jsou chutné i zdravé zároveň

Pistácie.
Zdroj obrázku: depositphotos, Pistácie.

Víte, že pistácie pochází původně ze středního východu? Když si je půjdete koupit, můžete si často všimnout uvedené země původu například Írán. Jelikož se tato zdravá pochoutka rozšířila po celém světě, často se dováží z USA. Pistácie byly ve středověku velmi ceněnou obchodní surovinou na hedvábné stezce. Pistácie mají mimo vitamínů a antioxidantů velké množství mononenasycených a polynenasycených tuků, které pomáhají snížit hladinu špatného cholesterolu a tím podporují zdravotní stav srdce.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest