Máte rádi maso, konkrétně vepřovou krkovici a hledáte rychlý a chutný recept, který zvládnete připravit během chvíle? Pak tohle je recept přesně pro vás! Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne uvařit i začátečník, a přitom chutná tak skvěle, že překvapí každého člena vaší rodiny. Stačí jen 10 minut na přípravu a zbytek za vás udělá trouba. Šťavnatá vepřová krkovice s voňavou cibulí a sýrem to je lahoda. Tento pokrm je ideální jak pro rychlý oběd, tak i pro ostatní příležitosti, kde oslní svou chutí a vzhledem.
Tuto pečenou krkovici můžeme podávat s různými přílohami, jako jsou brambory, rýže nebo i s čerstvým pečivem. Nezapomeňte přidat nějaký zeleninový salát pro vyváženou chuť.
TIP: Přidejte se do naší facebookové skupiny pro inspirace na Nejlepší recept roku
Pojďme si ukázat, jak si tento chutný pokrm přichystat.
Recept na Pečenou Krkovici na cibuli se sýrem
Uvedené množství je na 6 porcí. Délka přípravy vám zabere 10 minut, délka pečení 50 minut.
Potřebné suroviny
- 3-4 cibule (nakrájené na plátky)
- 6 plátků krkovice o tloušťce 1,5-2 cm
- Rostlinný olej
- Sůl a pepř na dochucení
- 7-8 nakládaných okurek (nakrájíme na kolečka)
- Hrubozrnná francouzská hořčice
- 200 g sýra, nastrouhaného
- Majonéza
Postup
1. Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Maso důkladně osolíme a opepříme z obou stran.
2. Dno pekáče pokapeme olejem, následně na něj rozprostřeme nakrájenou cibuli na plátky.
3. Na cibuli položíme okořeněnou krkovici. Na každý plátek dáme lžičku hořčice a rozetřeme. Poté naskládáme na maso nakrájené kyselé okurky. Následně každé maso zasypeme nastrouhaným sýrem. A jako poslední krok je, že každý plátek potřeme majonézou.
4. Takto připravený pekáč dáme péct do předehřáté trouby na 50 minut.
5. Jakmile maso má krásnou zlatavou krustu, máme hotovo. Nechte si chutnat.