I malou pizzou můžeme nazvat toto naše Překvapení v housce, jelikož tvarem je podobné pizze i když velikostí se dost liší. Jedná se o jednoduchou ale rychlou svačinovou nebo snídaňovou variantu jídla, které nám nezabere moc času, ale přitom je osobité a zajímavé.

Připravte si se mnou rychlou a chutnou svačinu v podobě pizzy v housce. Tato svačinka kombinuje křupavou texturu pečiva se směsí čerstvých ingrediencí. Začněte tím, že z housek vydlabete střed a vytvoříte prostor pro naši náplň. Ve velké míse smíchejte vejce, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, nastrouhaný sýr a pokrájenou šunku, aby se vytvořila bohatá náplň. Přidejte nadrobno nakrájené okurky a rajče pro čerstvost a chuťovou vyváženost. Směs dochuťte majonézou, kečupem nebo protlakem. Na vrch ještě vajíčko a hurá do trouby.

Recept na Překvapení v housce

Ingredience na přípravu:

  • 4 ks pečiva kulatého tvaru
  • 4 vejce
  • 2-3 snítky jarní cibulky
  • 100 g sýra
  • 120 g šunky
  • 2 okurky
  • 1 rajče
  • 1 polévková lžíce majonézy
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

1. Pečivo seřízneme a vnitřek vydlabeme za pomocí nože a vidličky.

Pečivo seřizneme a vydlabeme.
Pečivo seřízneme a vydlabeme.

2. V misce smícháme drobně nakrájenou jarní cibulku, na kostičky nakrájenou celou šunku, na kostičky nakrájené rajče, čerstvou okurku, na hrubém struhadle nastrouhaný sýr, majonézu.

Připravíme si směs na plnění.
Připravíme si směs na plnění.

3. Vydlabané pečivo pokládáme na plech s pečícím papírem, dno pečiva vytřeme rozpuštěným máslem a celý vnitřek pečiva rajským protlakem.

Pečivo vymažeme máslem a protlakem.
Pečivo vymažeme máslem a protlakem.

4. Poté plníme pečivo připravenou směsí téměr po okraj pečiva.

5. Na naplněnou směs rozklepneme vejce a osolíme.

Plníme směsí a rozklepneme vejce.
Plníme směsí a rozklepneme vejce

6. Pečeme v troubě na 180 stupňů 20 minut.

7 Povrch můžeme dozdobit snítkem zelené petrželky.

Po upečení zdobíme zelenou petrželkou.
Po upečení zdobíme zelenou petrželkou.

Závěr

Překvapení v housce je rychlé a univerzální jídlo, které můžeme snadno přizpůsobit podle svých chutí a surovin, které máme doma. Může to být celkem klidně jídlo “co dům dal” anebo co se v lednici našlo.



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest