Věděli jste, že královsky chutný dort jde připravit i bez pečení? Tento vrstvený nepečený dort se stane vaším neodmyslitelným dílkem na slavnostním menu díky své rychlosti a jednoduchosti.
S tímto čokoládovo-ovocným dortem si vystačíte i bez trouby. Bude vám stačit pouze několik ingrediencí, 20 minut vašeho času a můžete si začít pochutnávat. Je velmi svěží a ideální jako dezert k zahradnímu pohoštění, nebo jako rychlý narozeninový dort, pokud nestíháte.
Recept na rychlý vrstvený nepečený dort s ovocem a čokoládou
Potřebné vybavení
- 1 Menší hrnec
- 1 Forma na vrstvení dortu
- Ruční šlehač
Suroviny
- 500 g Šlehačky v prášku
- 400 g Čokolády
- 600 g Sušenek Petit Buerre (nebo jiných máslových sušenek)
- 1 kg Jahod nebo malin
- 10 lžic Cukru
- 3 ks Jahodové nebo malinové pudingy
- 200 ml Pomerančové šťávy
- 200 ml Vody
- Olej
Postup
- V hrnci smícháme jahody nebo maliny s cukrem a vaříme, dokud se cukr úplně nerozpustí.
- Vedle si smícháme 3 pudingy s 2 dcl vody a směs přidáme k ovocné směsi s cukrem, kterou s pudingem za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.
- Pudingovou směs necháme vychladnout a rozdělíme na 4 stejné části.
- Dle návodu vyšleháme šlehačku a taktéž rozdělíme na 4 stejné části.
- Vezmeme 200g máslových sušenek a namočíme je do pomerančové šťávy.
- Namočené sušenky rovnoměrně rozložíme do formy.
- Rozpustíme si prvních 100g čokolády se 2 lžícemi oleje a polejeme sušenky ve formě.
- Vložíme na cca 5 minut do lednice do ztuhnutí a následně potřeme 1 částí pudingové směsi a na to 1 částí šlehačky.
- Další vrstva je úplně stejná, tedy: Z dalších 100g rozpuštěné čokolády s 2 lžícemi oleje, kterou nalejeme na sušenky, 1 část pudingové směsi a 1 části šlehačky.
- Takto opakujeme ještě 2x. vzniknou nám tedy celkem 4 vrstvy.
- Ozdobíme ovocem, nastrouhanou čokoládou nebo oříšky.
Poznámky
Pochlubte se s vlastním receptem. Recept můžete vložit ZDE.