Trhané maso z krkovice je delikatesa, kterou by měl ochutnat každý. Tento pokrm pochází z americké kuchyně a je oblíbený pro svou šťavnatost a plnou chuť. Trhané maso se hodí ke každé příležitosti. Připravit dokonalé trhané maso není nic těžkého, jediné co je třeba je pár ingrediencí a hodně času.
Máte rádi trhané maso? My ho doma zbožňujeme a já především pro jeho univerzálnost. Baví mne na trhaném masu to, jak je variabilní. Můžeme ho podávat s pečivem, v pečivu nebo v tortille. Rázem z jednoho masa mohu mít několik variant pokrmů od hamburgeru s trhaným masem, tacos nebo klasický pokrm s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou.
Na trhané maso můžeme využít jakékoliv maso, od hovězího, vepřového tak i drůbežího. My si dnes ukážeme recept na trhané maso z vepřové krkovice. Krkovice na trhané maso je výborná, neboť maso je krásně šťavnaté, nemusíte se bát, že by bylo vysušené.
Recept na trhané maso z krkovice
Potřebné ingredience:
- 1,5kg krkovice vcelku
- lžíce soli
- lžíci mleté červené papriky
- lžíci hnědého cukru
- lžíci sušeného mletého česneku
- polovina lžíce mletého kmínu
- 100 ml olivového oleje
- 150 ml vody
Postup přípravy je jednoduchý
1. Z uvedeného koření (sůl, červená paprika, sušený mletý česnek), cukru a oleje vytvoříme směs, kterou potřeme krkovici.
2. Důkladně potřenou krkovici vložíme do hrnce, který je možný dát do trouby. Krkovici podlijeme vodou a přiklopíme hrnec pokličkou.
3. Pečeme krkovici v předehřáté troubě na 150 stupňů na dobu 5 hodin.
4. Po uplynulém čase vyjmeme maso z trouby a následně maso natrháme pomocí vidliček.
Hotovo, podáváme dle vaší fantazie.
Dobrou chuť.
Video recept s postupem na trhané maso
Zdroj: Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI