Trhané maso z krkovice je delikatesa, kterou by měl ochutnat každý. Tento pokrm pochází z americké kuchyně a je oblíbený pro svou šťavnatost a plnou chuť. Trhané maso se hodí ke každé příležitosti. Připravit dokonalé trhané maso není nic těžkého, jediné co je třeba je pár ingrediencí a hodně času.

Máte rádi trhané maso? My ho doma zbožňujeme a já především pro jeho univerzálnost. Baví mne na trhaném masu to, jak je variabilní. Můžeme ho podávat s pečivem, v pečivu nebo v tortille. Rázem z jednoho masa mohu mít několik variant pokrmů od hamburgeru s trhaným masem, tacos nebo klasický pokrm s bramborovou kaší nebo jinou oblíbenou přílohou.

Na trhané maso můžeme využít jakékoliv maso, od hovězího, vepřového tak i drůbežího. My si dnes ukážeme recept na trhané maso z vepřové krkovice. Krkovice na trhané maso je výborná, neboť maso je krásně šťavnaté, nemusíte se bát, že by bylo vysušené.

Recept na trhané maso z krkovice

Potřebné ingredience:

  • 1,5kg krkovice vcelku
  • lžíce soli
  • lžíci mleté červené papriky
  • lžíci hnědého cukru
  • lžíci sušeného mletého česneku
  • polovina lžíce mletého kmínu
  • 100 ml olivového oleje
  • 150 ml vody

Postup přípravy je jednoduchý

1. Z uvedeného koření (sůl, červená paprika, sušený mletý česnek), cukru a oleje vytvoříme směs, kterou potřeme krkovici.

Směs koření na krkovici
Foto: Cooky.cz: Směs koření na krkovici

2. Důkladně potřenou krkovici vložíme do hrnce, který je možný dát do trouby. Krkovici podlijeme vodou a přiklopíme hrnec pokličkou.

Potřená krkovice
Foto: Cooky.cz: Potřená krkovice

3. Pečeme krkovici v předehřáté troubě na 150 stupňů na dobu 5 hodin.

4. Po uplynulém čase vyjmeme maso z trouby a následně maso natrháme pomocí vidliček.

Natrhaná krkovice
Foto: Cooky.cz: Natrhaná krkovice

Hotovo, podáváme dle vaší fantazie.

Dobrou chuť.

Video recept s postupem na trhané maso

Autor: cooky.cz

Zdroj: Autorský článek cooky.cz, částečně upraveno AI

Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest