Příprava židovské pomazánky je lahodným a výživným způsobem, jak oslavit chutě a tradice. Tento recept je ideální pro milovníky jednoduchých a zároveň bohatých pokrmů. Pomazánka je skvělá na chléb, pečivo nebo jako příloha k zelenině. Její chuť je jemná, ale díky česneku získává i příjemnou pikantnost. Vejce a sýr zase dodávají plnost a krémovost, zatímco mrkev přináší sladkou, šťavnatou texturu. Tento recept je rychlý, chutný a překvapí vás svou vyváženou kombinací chutí.

Recept na židovskou pomazánku

Ingredience pro přípravu

  • vejce
  • malá mrkev
  • 100 g goudy
  • 2 stroužky česneku
  • 1,5 lžíce majonézy
  • 200 g tvarohu

Postup přípravy

1. Vejce uvaříme natvrdo a mrkev uvaříme do měkka.

2. Do mísy nahrubo nastrouháme tvaroh, vejce a mrkev.

Nastrouháme tvaroh.
Nastrouháme tvaroh.

3. Následně na jemném struhadle nastrouháme česnek.

3. Přisypeme nahrubo nastrouhaný sýr.

5. Přidáme majonézu a nakonec vše důkladně promícháme.

Přidáme majonézu.
Přidáme majonézu.

Pár tipů na závěr

Pokud chcete pomazánku ještě výživnější, můžete přidat nasekané vlašské ořechy, které dodají další vrstvu chutí a křupavost. Pro lehčí verzi můžete použít tvaroh s nízkým obsahem tuku a místo majonézy zakysanou smetanu. Pro extra česnekovou chuť můžete přidat o jeden stroužek česneku více, podle vlastní chuti.

Nejlepší pomazánky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší pomazánky!


Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest