K výrobě takových nepečených řezů nám postačí banány a piškoty. Nepotřebujeme troubu, stačí nám sporák na uvaření 2 druhů krémů a proto se nepečené dezerty těší stále větší oblibě. Můžeme je připravit například v létě na zahradě, kde každý troubu nemá. A navíc tyhle dezerty bez pečení zvládne každý začátečník s chutí k vaření.
V dnešní době se připravuje kromě klasických nepečených receptů, jako je nepečený chesecake nebo tiramisu, množství moderních variací jako jsou lehké tvarohové dorty, ovocné poháry, nebo raw dezerty. Nepečené dezerty jsou zkrátka snadnou cestou pro každého, kdo chce udělat dojem a potěšit chuťové buňky.
Recept na Výborný banánový nepečený dezert s pudinkovými krémy a cukrářskými piškoty
Ingredience na přípravu nepečeného dezertu
- 200 ml mléka
- 300 g dlouhých dětských piškot
Hnědý krém
- 600 ml mléka
- 60 g vanilkového pudinku v prášku
- 100 g cukru
- 150 g hořké čokolády
- 100 g másla
Světlý krém
- 600 ml mléka
- 60 g vanilkového pudinku v prášku
- 100 g cukru
- 100 g másla
- 250 ml smetany ke šlehání
- 100 g hořké čokolády
Na vyhotovení nepečeného dortu budeme potřebovat formu o velikosti 27×17 cm, 450 g banánů a 20 g kakaa.
Postup přípravy nepečeného dezertu
1. V kastrolu smícháme mléko, cukr a pudink a přivedeme k varu. Za stálého míchání uvaříme hustý pudink. Stáhneme z ohne a k pudinku přidáme máslo a nalámanou čokoládu. Rozmícháme a necháme v lednici chladit.
2. Stejným způsobem v jiném kastrolu uvaříme světlý krém, který také zchladíme.
3. Piškoty namáčíme z obou stran v mléku a ukládáme do formy vyložené folií.
4. Na piškoty navrstvíme tmavý krém.
5. Na vrstvu tmavého krému ukládáme celé banány.
6. Na banány navrstvíme vychlazený světlý krém, který opět poklademe dlouhými piškoty namočenými v mléku.
7. Piškoty posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou a dáme chladit do lednice do druhého dne.
Lehký nepečený dort s kompotovaným ovocem, ze zakysané smetany a piškotů
8. Vychlazený a zatuhlý dezert podáváme studený s kopečkem šlehačky.
Oreo nepečený dort s malinami
Tipy na závěr
Místo piškotů můžeme k přípravě použít i máslové sušenky.
Dezert se dá podávat i ve skleničkách pro elegantní prezentaci.