I když se léto pomalu blíží ke svému konci, tak i přesto můžeme rozžhavit gril a vychutnat si lahodné letní suroviny, které stále voní sluncem. Ať už plánujete rodinný oběd nebo přátelské posezení, bruschettové kuře je jednoznačně pokrmem, který nesmí chybět na vašem menu. Tento recept je ideální kombinací svěžích letních chutí a jednoduché, rychlé přípravy, kterou zvládne každý.
Bruschettové kuře je lahodně šťavnatý pokrm, který získává na chuti díky bazalce, mozzarelle a rajčatům. Jídlo je zajímavou kombinací sýrové, bylinkové a kyselé chuti.
Kdo nemá doma gril, nezoufejte, celý tento pokrm lze doma připravit na grilovací pánvi, viz. naše video. Pokud si lámete hlavu, co k tomuto masu podávat za přílohu, tak to nemusíte. K tomuto pokrmu se hodí všechny přílohy, které vás napadnou od pečených až vařených brambor, po dušenou či květákovou rýži a další.
Recept na Bruschettové kuře
Suroviny na 4 porce:
- 4 lžíce extra panenského olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- sůl a pepř na dochucení
- 1 lžička italského koření my máme sušené oregano
- 4 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 4 plátky mozzarelly
Na rajčatový salát:
- 250 g cherry rajčat, nakrájená
- 2 stroužky česneku (prolisovaný)
- 1 lžíce čerstvě nasekané bazalky
- 1 lžíce olivového oleje
Postup:
1. V malé míse smícháme olej, citronovou šťávu, 1 lžičku soli, 1/4 lžičky pepře a italské koření (nebo oregano) a promícháme. Do misky ponoříme kuře a dáme do lednice na 30 minut.
2. Po 30 minutách si rozehřejeme pánev nebo gril na středně vysokou teplotu a položíme kuře. Opékáme nebo grilujeme, dokud se neobjeví proužky na masu, asi 5 až 7 minut z každé strany.
3. Mezitím v míse smícháme rajčata, prolisovaný česnek, bazalku a olivový olej, ochutíme solí a pepřem. Když je maso hotové, tak na každé kuřecí prso položíme mozzarellu a přikryjeme, dokud se sýr nerozpustí, cca 2 až 3 minuty.
Hotovo můžeme podávat. Na talíř dáme hotové kuře s mozzarellou a navrch dáme rajčatovou směs.
Dobrou chuť.
Vyzkoušejte tento recept a podělte se s námi o své zkušenosti v komentářích.