Feferonky naložené v octě jsou rychlým a jednoduchým způsobem, jak si uchovat pikantní chuť čerstvých papriček. Tento recept nevyžaduje zavařování, takže ho zvládnete během chvíle. Skvěle se hodí jako příloha k masům, uzeninám nebo sýrům, a díky octu získají feferonky výraznou a ostrou chuť.

Konzervování v octě má v české kuchyni dlouhou tradici, a to nejen u feferonek. Kyselý nálev nejen prodlouží trvanlivost zeleniny, ale také dodá pokrmům jedinečnou chuť. Pro milovníky pikantních jídel jsou feferonky neodolatelnou lahůdkou, která zůstane ostrá a chutná po celý rok. Tyto feferonky můžeme dát do sklenic vcelku nebo nakrájet na kroužky, já je mám raději celé.

Recept na feferonky naložené v octě

Ingredience pro přípravu

  • feferonky
  • 9% ocet
  • voda
  • sůl bez jódu
  • cukr

Postup přípravy

1. Feferonky si dobře umyjeme a vzhledně naaranžujeme do sklenic.

Feferonkami naplníme sklenice.
Zdroj obrázku: Diva In Bucatarie, Feferonkami naplníme sklenice.

2. Sklenice by měly být čisté a sterilizované.

3. Poměrově nálev připravíme tak, že do každé 370 ml sklenice dáme 1 lžičku cukru a 1 lžičku nakládací soli.

4. Nyní do poloviny sklenic nalejeme ocet a do plna dolejeme vodou.

Připravíme nálev.
Zdroj obrázku: Diva In Bucatarie, Připravíme nálev.

5. Sklenice dále dobře uzavřeme a velmi dobře sklenice protřepeme. Sůl a cukr se musí úplně rozpustit.

6. Průběžně během prvního týdne občas, když si vzpomeneme, zatřepeme sklenicemi.

7. Takto vám feferonky zůstanou křupavé i více než 2 roky.

Pár tipů na závěr

Feferonky vybíráme vzhledově nejhezčí a nejbarevnější. Vypadají poté dobře v kuchyni.

Rozhodně kontrolujeme, zda nejsou zkažené a musí být bez vad.

Zajistíme, aby byl ocet ideálně studený.

Pro bohatší chuť můžeme přidat proužky křenu



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest