5 hvězdiček od 1 kuchaře
Přejít na recept Tisknout recept

Vanilkový pudink je jedním z těch stálých dezertů, který je chutný, krásně variabilní a je výborný v létě i zimě. Jeho bohatá a krémová chuť je jako pohlazení po duši, přitom je jeho příprava překvapivě jednoduchá a nevyžaduje žádné speciální kuchařské dovednosti. Stačí jen několik základních surovin a následující jednoduché kroky.

Co budeme potřebovat na přípravu

Hlavními složkami tohoto pokrmu jsou kvalitní suroviny a to: tučná smetana, plnotučné mléko, žloutky, cukr a pravá vanilka. Zrovna tyto ingredience dodají pudinku jeho jemnost a jedinečnou chuť. Časová náročnost tohoto pokrmu není velká, ale výsledek stojí za to.

Základní recept můžeme jednoduše rozšiřovat a obměňovat

Základní recept na pudink můžeme různě obměňovat dle chutí a fantazie. Například základní pudink použijeme do krému nějakého moučníku, dortu nebo jako přílohu k moučníku jako je jablečný štrůdl apod. Nebo recept rozšíříme o čokoládu, kávu či jiné chutě. Pokud vaše děti rády v kuchyni pomáhají, tak příprava vanilkového pudinku je také skvělou příležitostí, jak je zapojit. Pojďme se podívat, jak tento dezert připravit krok za krokem. Připravíme si všechny potřebné suroviny a podle návodu si připravíme tuto jemnou lahodu.

Obrázek: Cooky.cz, Recept na domácí pudink z vanilky

Recept na pravý domácí Vanilkový pudink

5 hvězdiček od 1 kuchaře
Čas přípravy 5 minut
Čas vaření 25 minut
Celkový čas 30 minut
Porcí 4
Vaříme Vanilkový pudink, délka přípravy 5 minut, délka vaření 25 minut.

Potřebné vybavení

  • kastrůlek
  • mísu

Suroviny

  • 500 ml plnotučného mléka (je možné dát 250 ml smetany na šlehání a 250 ml plnotučného mléka)
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 lžíce cukru
  • vanilkový lusk
  • 4 ks žloutků
  • špetka soli

Postup 

  • Nejprve si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny.
  • Následně v kastrůlku zahřejeme mléko (asi 150 ml mléka si necháme stranou) se solí a dření z vanilkového lusku.
  • Ve zbylém 150 ml mléku rozšleháme škrob a přilijeme tuto směs do teplého mléka v kastrůlku.
  • Vše společně povaříme za stálého míchání dokud nebude pudink dostatečně hustý.
  • Na závěr do směsi nalijeme žloutky s cukrem a opět vše povaříme, dokud se cukr nerozpustí.
  • Máme hotovo, takto hotový pudink nalijeme do připravených misek a zdobíme dle fantazie. Konzumovat můžeme pudink teplý nebo ho nechat vychladnout.
    Domácí vanilkový pudink

    Obrázek: Cooky.cz, Domácí vanilkový pudink

Uložit do Mé kuchařky
Cena: 80 Kč
Chod: bezmasé jídlo, Dezert, Moučníky, Sladké, Snídaně, Svačina
Kuchyně: Česká, Evropská kuchyně
Klíčové slovo: cukr, domácí pudink, kukuřičný škrob, plnotučné mléko, pudink, smetana, vanilka, vanilkový pudink
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Sdílejte Váš názor

Hodnocení receptu




Připnout na Pinterest