Grilovaný sýrový sendvič je vždy dobrý nápad, ale doplněný česnekovým bylinkovým máslem se stává zcela neodolatelným a tvoří ten nejlepší grilovaný sýrový sendvič. Je vynikající podávaný samostatně nebo jako příloha k jakékoliv polévce či pečenému masu.
Příprava pokrmu Vám zabere 10 minut a celková délka grilování (opékání na pánvi( cca 10 minut). Pro urychlení zapékání lze použít kontaktní gril nebo panini gril.
Pokud máte doma starší pečivo, například chléb, ideálně se hodí na tento pokrm. I takové pečivo lze využít na chutné jídlo
Recept na Jednoduchý grilovaný sýrový sendvič s česnekem
Potřebné vybavení
- 1 Pánev (použito v tomto receptu)
- 1 kontaktní gril, panini gril (alternativně)
Suroviny
- 1/4 hrnku másla
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sušeného oregána
- 4 plátky chleba
- 3 hrnky strouhaného čedaru a mozzarely
Postup
- Necháme povolit máslo na pokojovou teplotu a vmícháme do něj prolisovaný česnek a sušené oregáno
- Dáme stranou
- Sýr nastrouháme a promícháme
- Chléb nakrájíme na silné plátky
- Sýr rozdělíme na dvě poloviny
- Jedna porce jsou dva plátky chleba – na jeden plátek dáme sýr a druhý plátek potřeme z obou stran česnekovým máslem
- Pak oba plátky dáme dohromady a opékáme na rozpáleném grilu (pánvi)
- Sendviče vždy začneme opékat máslem dolů
- Pánev přiklopíme poklicí, aby se sýr rychleji rozpustil. Sendviče opékáme 3-4 minuty z jedné strany
- Druhou stranu potřeme zbylým česnekovým máslem, poté jemně otočíme a opékáme další 3–4 minuty dozlatova na obou stranách se sýrem zcela rozpuštěným uvnitř
- Vyjmeme z pánve, necháme 1 minutu odpočinout a poté nakrájíme a podáváme. Nechte si chutnat!