Všichni asi známe prastarou čokoládovou tyčinku Ledové kaštany. Ne všichni už ale vědí, že se zní připravuje lahodný krém, který použijeme na plnění vánočního cukroví. Jeho příprava je totiž velice snadná a skládá se pouze ze dvou ingrediencí. Jeho bohatá chuť a jemné složení vás určitě mile překvapí. Můžete jej použít na plnění dortů, rolád, zákusků, ale i jako krém do různých sladkých pohárů.

Krém je složený ze šlehačkové smetany a tyčinky Ledové kaštany a jeho chuť se určitě hodí k oříškovým korpusům, pohárů s banánem a čokoládou a k různým jiným sladkostem a do cukroví. Je už jenom na vás samotných, do čeho krém použijete a mile překvapíte svou rodinu a známé touto novou netradiční náplní.

Recept na krém z ledových kaštanů – ideální do vánočního cukroví

Ingredience k přípravě

  • 3 ks tyčinky Ledové kaštany
  • 3 ks šlehačkové smetany (33%)

Postup přípravy

1. Smetanu ohříváme pomalu v kastrolu než není horká. Nesmí dojít k bodu varu.

Smetanu ohříváme, nesmí vařit.
Smetanu ohříváme, nesmí vařit.

2. Když je smetana dostatečně horká, nalámeme do ní tyčinky Ledových kaštanů, mícháme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

Použijeme tyčinku Ledové kaštany.
Použijeme tyčinku Ledové kaštany.
Míchájme do rozpuštění čokolády.
Mícháme do rozpuštění čokolády.

3. Po vychladnutí směs odložíme do lednice, nejlepší do druhého dne.

4. Druhý den šleháme v šlehači na hustý krém.

Tipy na ochucení a zdobení

Pro dospělé můžeme krém dochutit kapkou mandlového likéru anebo rumu.

Pro jeho dozdobení jsou vhodné hoblinky čokolády, drcené oříšky, nebo čerstvé ovoce jako jsou maliny nebo ostružiny.

Nejlepší koláče, buchty a zákusky z kuchyně Přidejte se do VIP skupiny Nejlepší Zákusky!



Sdílejte Váš názor

Připnout na Pinterest